Annonce
Aarhus Kommune modtager år for år et stadig stigende antal indberetninger fra borgere i Risskov om ulovlige parkeringer. Foto: Jens Thaysen
RisskovLIV

Vi melder hinanden som aldrig før: Her parkerer flest folk med hovedet under armen i Risskov

Borgere i Risskov indberetter hinandens ulovlige parkeringer som aldrig før til kommunens cityassistenter.

Du bander og svovler og skriger dine eder og ukvemsord til himlen. Nu er der igen en idiot, der har parkeret med hovedet under armen til gene for dig og alle andre.

De fleste kan nok genkende, hvordan ulovlige parkeringer kan få temperamentet til at syde og boble, og det får stadig flere borgere i Risskov til at angive hinandens håbløse parkeringer til kommunens cityassistenter -  det diplomatiske ord for parkeringsvagter.

I 2018 lancerede Aarhus Kommune et nyt indberetningssystem på sin hjemmeside, hvor borgere kan tilkalde cityassistenterne til et specifikt sted ved at uploade billeder af dårlige eller ulovlige parkeringer. Det er blevet populært.

For den funktion har lokale fra Risskov sidenhen gjort brug af i alt 518 gange til dags dato, og tendensen er stigende. Sidste år tikkede 306 indberetninger ind fra 8240, og i det nye år er fotoerne af mindst 79 tvivlsomme parkeringer allerede kommet kommunen i hænde.

Nær vandet er det værst med ulovlige parkeringer

Vil du gerne undgå en gul seddel i din forrude, er der flere steder i bydelen, hvor du måske bør overveje en ekstra gang, hvorvidt din parkering er lovlig eller ej, inden du stiller bilen.

Der er nemlig visse steder i Risskov, hvorfra indberetningerne kommer i hobetal - eksempelvis foran bagerbutikken Emmerys på Nordre Strandvej. Hele 59 ulovlige parkeringer er meldt ind herfra. Ifølge butikken skyldes det formentlig,  at folk parkerer på busstoppestedet lige ud for indgangen, når de henter morgenbrød.

Ikke langt derfra på Fortevej er cityassistenterne blevet tippet hele 117 gange. Det er særligt i sommermånederne, når folk strømmer til fra nær og fjern for at slikke sol på Bellevue Strand, at der parkeres, hvor der egentlig ikke er (p)-plads.

Det fortæller en beboer på vejen, Elisabeth Tehrani, som aldrig selv har indberettet en ulovlig parkering.

-  Der har været et parkeringsforbud langs vejen længe, men i sommerhalvåret holder der massevis af biler alligevel. Det er heldigvis sjældent, at det har været til gene for os, men det er da hændt, at der er blevet parkeret lige foran vores indkørsel, fortæller Elisabeth Tehrani.

- Det er mere problematisk, når der holder biler i begge sider af vejen eller ved brandvejen ind til Bellevue Strandpark, for parkeringsforbuddet er netop til for, at ambulancer og udrykningskøretøjer kan komme igennem.

Du kan se, fra hvilke veje i Risskov flest ulovlige parkeringer er blevet indberettet, på kortet herunder:

En service for borgerne og ikke en pengemaskine for kommunen

Da der allerede er indført parkeringsforbud på Fortevej, er det svært for Aarhus Kommune at gøre andet end at være mest muligt til stede med cityassistenterne, når der tikker tips om ulovlige parkeringer ind.  Det fortæller Joshua Krogager, der er afdelingsleder i Teknik og Miljø.

Til gengæld betyder det nye indberetningssystem, at kommunen bliver gjort opmærksomme på steder, hvor ulovlige parkeringer er til gene eller kan føre til farlige trafikale situationer.

-  Ofte kommer vores cityassistenter ud til steder, hvor vi ikke kommer ret ofte, og på den måde bliver vi opmærksomme på forskellige parkeringsproblemer i Aarhus.

- Hvis vi vurderer, at det er væsentlige problemer, så drøfter vi internt, hvad vi kan gøre for at forebygge det ved eksempelvis at etablere parkerings- eller standsningsforbud eller tidsbegrænset parkering, siger Joshua Krogager.

Onde tunger ville måske påstå, at det nye indberetningssystem er til for, at kommunen kan skovle flest muligt penge ind via p-bøder, men Joshua Krogager understreger, at det først og fremmest er til for at hjælpe borgerne.

- Vi prøver at hjælpe borgerne, og de hjælper os ved at gøre os opmærksomme på, hvad vi kan gøre bedre i lokalområderne. Det er faktisk ikke nogen pengemaskine, og handlede det alene om at udskrive parkeringsafgifter, skulle cityassistenterne aldrig forlade midtbyen, hvor der er flest biler, fortæller Joshua Krogager.

RisskovLIV

To Risskov-skoler skulle i al hast oprette modtagerklasse: Den ene har fået 20 -  den anden har ikke fået én eneste

RisskovLIV

Risskov-firma investerede millioner i Danmarks bedste arbejdsplads: En måned senere gik virksomheden konkurs

RisskovLIV

Formanden kalder nyt forslag for 'krukkeri': Skal Vejlby-Risskov Fællesråd deles op?

RisskovLIV

Hør Kenneth brumme lidt for livet på søndag: 170 ekstremt velklædte bikere kører gennem Risskov for et godt formål

RisskovLIV

Boligforening plaget af narkosalg er åben for vagtværn og overvågning: - Det er ikke os, der har noget at skjule

RisskovLIV

Sidste år endte sidste skoledag i vold:  - Vi har vendt hver en sten for at undgå en gentagelse

RisskovLIV

Parti er klar til at opkøbe villaer for at bygge almene boliger

RisskovLIV

Vaks kvinde skrev registreringsnummer ned: Mulig seriekrænker fra Mollerup er sigtet

Østjyllands Politi kan takke en 43-årig kvinde for, at de tirsdag kunne anholde en 26-årig mand og sigte ham for blufærdighedskrænkelse i Mollerup Skov. Det sker efter, at en mulig seriekrænker har været på spil mindst fem gange i skoven den forgangne måneds tid.

RisskovLIV

Vejforening taber endnu en klagesag:  Forstå hele sagen om nyt etagebyggeri på stikvej i Risskov

Nedrivningsarbejdet er så småt gået i gang, og vejforeningen på L. P. Bechs Vejs håb om at få sat en stopper for byggeriet af en etagebolig med fire lejligheder er endegyldigt skudt i sænk.

RisskovLIV

Enhedslisten vil have flere almene boliger til Risskov: - Vi er åbne for at opkøbe villaer for at bygge billigere boliger

Forskellen er til at få øje på, for mens 74 procent af boligerne i Søndervangskolens skoledistrikt i Viby er almene, er tallet for Strandskolens distrikt blot to procent.

RisskovLIV

Boligmarkedet i Vejlby-Risskov er stadig brandvarmt

RisskovLIV

Trods verdenssituationen: Der er stadig masser blus på boligmarkedet i Vejlby-Risskov

RisskovLIV

Lokal blotter får Lene til at lære afværgeteknikker fra sig: Hvis du kvæler hende bagfra, ender du på røven i en armlås

RisskovLIV

Mindre grønt, men mere plads til grå guld: Udvidelse af plejehjem til 45 mio. skal vedtages efter sommerferien

RisskovLIV

Ingen adgang for gangbesværede: Nu bliver håbløs letbanestation måske ændret

RisskovLIV

I baglokalet til en farvehandel: Vidste du, at en af Aarhus' bedste ølbutikker ligger i Vejlby?

RisskovLIV

Risskov-firma opkøber grund: Forladt bygning baner vejen for 300 boliger

RisskovLIV

Populært spisested kan genopstå som ny restaurant - eller bane vejen for nybyggeri