Annonce
RisskovLIV

Ny bokseklub er åbnet i Vejlby-Risskov: Vi tog en tur i ringen

RisskovLIVs udsendte har prøvet kræfter med en træningstime hos den nystartede bokseklub Rules Aarhus.

“Har du prøvet at bokse før?”

Det er tredje gang på ganske få minutter, at jeg bliver stillet det spørgsmål, for der hersker tydeligvis en del forvirring over, at dette fremmedelement af en journalist er dukket op i boksesalen.

Men jeg svarer, at jo, jeg har skam en lille smule erfaring fra dengang, jeg som 15-årig gik til thai-boksning, indtil første gang jeg fik en på lampen. Da forsvandt det sjove ved den sportsgren.

Dengang måtte jeg konstatere, at jeg nok ikke gik nogen glorværdig karriere som slagsbror i møde, men nu hvor bokseklubben Rules Aarhus er åbnet langs Lystrupvej ved Mossøvej, er det på tide at tage en sidste tur i ringen.

Men man skulle måske tro, at jeg lå inde med et dødsønske. Rules Aarhus har bootcamps for begyndere. Den del har jeg misset. I stedet er jeg dukket op til en træningstime for øvede.

Målt på det gennemsnitlige antal tatoveringer kan jeg godt blende ind, men så heller ikke længere.

For kigger jeg rundt i lokalet, tæller jeg flere tidligere pro-boksere med adskillige kampe under bæltet. Selv lokalets alderspræsident, 76-årige Jack, har 15 års erfaring, så jeg er en undermåler.

Rules Aarhus åbnede i september og tæller allerede knap 100 medlemmer. Målet er at nå op på omkring 250 med tiden.

Det når jeg heldigvis ikke at tænke for længe over, før dagens træner, Peter Otiri Bjerrum, brøler os i gang med opvarmningen - lidt let løb med schwung i armene og så lidt udstrækning, hvor man blandt andet laver den frække med de roterende hofter.

Hu-hej, hvor det går, for den er jeg god til. Men så udbasunerer Coach Bjerrum, at det er på tide at iføre sig boksehandskerne...

1,2 og 3

Heldigvis er Rules Aarhus ikke en bokseklub, hvor man behøver at blive slået til plukfisk. Hvis du forestiller dig, at en boksetime i Fitness World ligger i den bløde ende af skalaen, mens det at træne op til kamp ved Champs Camp ved Aarhus Havn ligger i den hårde, så har sekskløveren bag Rules Aarhus forsøgt at ramme den gyldne middelvej.

Rules Aarhus har hele seks stiftere, som alle har bokset sammen i flere år. Fra venstre til højre er de Jonas Stegemeier, Marccho Simmonsen, Peter Otiri Bjerrum, Kasper Igens, Jacob Kilsgaard og Daryous R. Sørensen.

Her er det sjældent, at bokserne sparrer, medmindre du selv opsøger det. Til gengæld skal du stadig lære at stå rigtigt, slå rigtigt og bevæge dig rigtigt, og det skal nok få kalorierne til at drive af dig.

Nogen boksebold ender jeg altså ikke som. I stedet får jeg lov at hamre løs på medstifter Kasper Igens, der har forbarmet sig over mig og nu forsøger at lære mig boksningens ABC - eller 1, 2 og 3.

For det er hele tiden alle gode gange tre med først et jab, så en lige højre, og så et jab på ny. Det kan de fleste nok godt tælle til i hovedet, men det bliver straks mere kompliceret, når man også skal huske at hæve paraderne og ignorere mælkesyren, som begynder at ophobe sig i skuldrene.

Men det går nu meget godt. Indtil vi når hooked, det ultimative slag til at nå rundt om din modstanders parader, men åbenbart også den hurtigste vej til ømme håndled for en nybegynder.

Det gør nemlig ondt, hvis ikke man formår at spænde ordentligt op. Derfor spørger jeg, halvt i spøg, halvt nysgerrigt, om det måske er fordi, at jeg har løse håndled. Det mener en grinende Kasper Igens nu ikke, det er.

En bi uden brod

Gazebind bliver bundet rundt om mine hænder for at yde ekstra støtte. Det ser sejt ud, men skaden er sket, og jeg kan ikke længere slå igennem, så jeg stikker som det modsatte af Muhammad Ali - en bi uden brod.

Med møje og besvær får jeg handskerne af, og jeg øjner i stedet mit snit til at tage billeder og optage video. Træningen er ovre. Tror jeg. Peter Otiri Bjerrum mener bare ikke, at jeg har aftjent min boksepligt.

Han slår mig ikke som typen, der accepterer et nej, så jeg lader mig indlemme i den afsluttende (døds)cirkeltræning med adskillige poster, der er til for at banke den sidste smule luft ud af dig.

Men det er nu også planen, at du skal kunne rykke dine grænser ved Rules Aarhus. Tit er det mentalt, at klappen går ned, og får dig til at kaste håndklædet i ringen. Her skal det være fysikken, der får dig til at give op, men belønningen for blod, sved og tårer er endorfiner og dopamin i lange baner.

Og når man står der i en rundkreds og ser en snes prustende og pustende mænd - samt en enkelt kvinde - give den alt, hvad remmer og tøj kan holde, er det svært ikke selv at blive grebet af stemningen. Særligt når Thunderstruck brager ud af højtaleranlægget.

Fællesskabet skal være omdrejningspunktet

AC/DC for fuld smadder burde alene være appel nok, men det er samarbejdet under træningen og fællesskabet efter, der skal være omdrejningspunktet i den nye bokseklub i Vejlby-Risskov.

Som en næsten provokerende overskudsagtig Peter Otiri Bjerrum siger efter endt træning, er det fint, hvis folk dukker op for at lære at bokse og komme i form, men det må gerne ende med, at folk kommer for hyggen og fællesskabet efter trænings skyld. Rules Aarhus skal ikke være for fin til pizza og dåsebajere om fredagen.

Netop fællesskabet er også hovedårsagen til, at 76-årige Jack Fridthjof dukker op gang på gang. Dét, og så fordi boksning angiveligt er kilden til et langt liv. Han er i hvert fald sikker på, at han kommer til at leve 10 år længere end os ikke-boksende dødelige - og han har måske evidens for det.

Han fortæller i hvert fald, at han har fået mærkbart bedre holdning, et roligere åndedræt, og allerbedst kan han nu stå op og gå på toilettet om natten uden at skulle strække sig. Det må kaldes for en succes.

Det føler jeg nu også, at boksetimen har været. Min næse er ligeså krum, som da jeg ankom, og selvom jeg har pint og plaget min krop som en anden Pontius Pilatus, kan jeg stadig være i den - næsten.

Mine stakkels håndled var efterfølgende så ømme, at jeg ikke kunne bruge et tastatur resten af dagen, og det var faktisk ikke engang en dårlig undskyldning for at kunne gå på weekend tidligt.

De seks stiftere ville gerne have et sted, hvor de kunne sætte deres eget præg på lokalerne og udtrykket. Derfor er der masser referencer til eksempelvis Muhammad Ali, Rocky Balboa, mørkegrå vægge og neonlys.
RisskovLIV

Forfatter udlægger forskellene på Risskov og Vejlby i ny bog: - Om 50 år vil vi se en mur mellem de to områder

RisskovLIV

McDonald's i Risskov er den første af sin slags i Danmark: Men godkendelsen af den nye restaurant skulle først forbi USA

RisskovLIV

Coca-Colas julelastbil kommer til Vejlby-Risskov

RisskovLIV

Om fordomme mellem Vejlby og Risskov

RisskovLIV

Nu får Risskov sit eget apotek

RisskovLIV

Dyster prognose: Trafikken på Lystrupvej vil kun blive værre - og løsningerne er svære at få øje på

RisskovLIV

Søren har en løsning på Lystrupvejs trafikkaos – men hvad forestiller Aarhus Kommune sig?

RisskovLIV

Slusemester Jens Peter redder dagligt Risskov fra oversvømmelse

Der er James Bond, Robin Hood og Pippi Langstrømpe, og så er der hverdagens helte som Jens Peter Petersen, der i al ubemærkethed redder Vejlby Fed fra oversvømmelse på ugentlig basis.

RisskovLIV

Eldorado for rotter i Risskov: Hanne og Mogens har fanget seks alene i år

Hanne Riis og Mogens Sørensen sad en dag denne sommer og nød en solskinsstund på terrassen til deres hus på Rolighedsvej, da en rotte pludselig sprang op, stirrede på dem og sprang videre på sin færd.

RisskovLIV

Vidste du det? Vejlby-Risskov var et skattely frem til 1970

Hvad har Vejlby-Risskov tilfælles med Barbados, Bermuda, De Britiske Jomfruøer, Cypern og Schweiz?

RisskovLIV

Valget er ovre: Sådan stemte Vejlby-Risskov

RisskovLIV

Vejlby-Risskov har talt: Sådan stemte du og din nabo

RisskovLIV

Wich blev den store vinder: Sådan gik det kandidaterne fra Vejlby-Risskov til kommunalvalget

RisskovLIV

Hvad er den vigtigste udfordring at løse i Vejlby-Risskov? - Her giver de lokale kandidater sit bud

RisskovLIV

Polikerleden er stor: Byudviklingen i 8240 kommer til at flytte stemmer

RisskovLIV

Hvor sætter du dit kryds på tirsdag?

RisskovLIV

Fra badestrand til mudderpøl? - Planer om et stenrev ud for Bellevue Strand bliver mødt med enorm skepsis

RisskovLIV

Ny bokseklub er åbnet i Vejlby-Risskov: Vi tog en tur i ringen