Annonce
Denne bygning ved Skejbygårdsvej, der tidligere lagde lokaler til en Aldi-forretning, bliver erstattet af omkring 40 lejligheder. Foto: Kristoffer Krogh Kiesbye
RisskovLIV

Et byggeri alle er glade for: Gammelt supermarked bliver til nye etageboliger

En tidligere Aldi-butik ved Skejbygårdsvej bliver omdannet til omkring 40 lejligheder med ny lokalplan, som både grundejerforening, bygherre og forvaltningen er tilfredse med.

Der er ingen borgerprotester, ingen utilfredse læserbreve i lokalmedierne, ingen dynger af indsigelser mod den lokalplan på Skejbygårdsvej, som ventes vedtaget snart. Faktisk er der lutter tilfredshed fra alle involverede aktører.

For bygherren KAUP ønsker at jævne en tidligere Aldi-butik, der har været lukket i en årrække, for i stedet at opføre en etagebolig i fire etager med omkring 40 lejligheder i blandet størrelse. Det må siges at være et positivt alternativ til det nu tomme supermarked, mener Kaj Jochumsen, der er formand for Grundejerforeningen Vejlby Parken.

- Bygningen har nok ligget tom i fem år, og et eller andet skulle der ske, for man kan ikke bare fjerne en bygning fra verdensrummet. Tænk også bare på, hvordan den tidligere IBM-bygning så ud, inden den blev jævnet. Vi frygtede, at det samme skulle ske her, siger Kaj Jochumsen og henviser til IT-gigantens tidligere domæne nær Risskov Gymnasium, som blev hårdt medtaget af hærværk med årene.

Visualiseringen viser, hvordan den kommende etageboligs facade kommer til at se ud på fronten og bagved. Foto: Lokalplan 1157/Aarhus Kommune

Føler sig inddraget

Borgerinddragelsen - eller manglen på samme - har ofte været et kritikpunkt, når nye lokalplaner er blevet vedtaget i Vejlby-Risskov gennem de seneste år. Den oplevelse deler Kaj Jochumsen dog ikke i dette tilfælde. I stedet føler formanden, at han og foreningens medlemmer er blevet hørt.

Da bygherren eksempelvis ønskede en femte etage, sagde grundejerforeningen Vejlby Parken "ellers tak". Det indrettede man sig efter.

- Vi har været involveret i processen gennem de sidste fire år og haft adskillige møder med Aarhus Kommune og bygherre. Kommunen har haft en mening, bygherre har haft nogle ønsker, og det har vi også, men vi har i den grad været med til at præge lokalplanen. Vi kan godkende den og synes, det er en god ide, siger Kaj Jochumsen.


Intet odiøst

Direktøren for KAUP, Ulrik Poulsen, kan heller ikke klage, selvom en lokalplansproces på fire år kan virke som lang tid, nu hvor der ingen gnidninger eller konflikter har været undervejs.

- Der er ikke nogen odiøs forklaring på tiden. Vi har haft en grundejerforening, der skulle tales med, og de har skullet være ansvarlige over for sine medlemmer. Der har været mange møder frem og tilbage, så det kan tage lang tid at nå fra A til B. Det er der ikke noget usædvanligt i, siger Ulrik Poulsen og tilføjer:

- Jeg vil sige, vi har haft et fremragende samarbejde med både kommune og grundejerforening. Det er ikke deres skyld, det har taget så lang tid. Lokalplaner er bare en omstændelig affære.

Han venter nu på, at lokalplanen bliver godkendt, så man kan søge om byggetilladelse. Når den først er på plads, står KAUP klar med nedbrydningskuglen til at jævne den gamle Aldi-butik. Derefter forventer bygherren, at det vil tage cirka halvandet år, før de nye boliger er færdigbyggede.

Her kan du se beliggenheden på det kommende byggeri ved Skejbygårdsvej.Foto: Lokalplan 1157/Aarhus Kommune

Usædvanligt forslag

At få lokalplanen vedtaget burde blive en formalitet. Det planlagte byggeri minder både i højde, drøjde og arkitektonisk om bebyggelserne i lokalområdet, og der er som bekendt ingen borgere, der føler sig trådt under fode. Derfor ender forslaget næppe på dagsordenen for et byrådsmøde.

Ifølge Lene Damgaard, der er byplanlægger for Aarhus Kommune og projektansvarlig på dette byggeri, vil forslaget efter alt at dømme havne på rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simseks (V,) bord. Byrådet i Aarhus Kommune har tidligere vedtaget, at mindre og ukontroversielle lokalplaner kan godkendes på denne måde.

- Vi synes, byggeplanerne er en god ide. Ingen parter er utilfredse, og der har været en tæt dialog med grundejerforeningen. Forslaget overholder kommuneplanens rammer, og derfor er det meget normal administrationspraksis, at den kan blive vedtaget af rådmanden. Teknisk Udvalg bliver informeret derom, fortæller Lene Damgaard.

Fik vi sagt, at der ingen utilfredse høringssvar var?  Blandt de fem indsigelser, der kom, var der en enkel borger, der gerne ville udtrykke sit ønske om, at støjen fra byggeriet holdes inden for tidsrummet 09.00 til 23.00.

Ifølge Lene Damgaard har hun i sinde at forsyne føromtalte borger med det kommunale nummer, man klager til, hvis reglementet for byggestøj ikke overholdes.

RisskovLIV

To Risskov-skoler skulle i al hast oprette modtagerklasse: Den ene har fået 20 -  den anden har ikke fået én eneste

RisskovLIV

Risskov-firma investerede millioner i Danmarks bedste arbejdsplads: En måned senere gik virksomheden konkurs

RisskovLIV

Formanden kalder nyt forslag for 'krukkeri': Skal Vejlby-Risskov Fællesråd deles op?

RisskovLIV

Hør Kenneth brumme lidt for livet på søndag: 170 ekstremt velklædte bikere kører gennem Risskov for et godt formål

RisskovLIV

Boligforening plaget af narkosalg er åben for vagtværn og overvågning: - Det er ikke os, der har noget at skjule

RisskovLIV

Sidste år endte sidste skoledag i vold:  - Vi har vendt hver en sten for at undgå en gentagelse

RisskovLIV

Parti er klar til at opkøbe villaer for at bygge almene boliger

RisskovLIV

Vaks kvinde skrev registreringsnummer ned: Mulig seriekrænker fra Mollerup er sigtet

Østjyllands Politi kan takke en 43-årig kvinde for, at de tirsdag kunne anholde en 26-årig mand og sigte ham for blufærdighedskrænkelse i Mollerup Skov. Det sker efter, at en mulig seriekrænker har været på spil mindst fem gange i skoven den forgangne måneds tid.

RisskovLIV

Vejforening taber endnu en klagesag:  Forstå hele sagen om nyt etagebyggeri på stikvej i Risskov

Nedrivningsarbejdet er så småt gået i gang, og vejforeningen på L. P. Bechs Vejs håb om at få sat en stopper for byggeriet af en etagebolig med fire lejligheder er endegyldigt skudt i sænk.

RisskovLIV

Enhedslisten vil have flere almene boliger til Risskov: - Vi er åbne for at opkøbe villaer for at bygge billigere boliger

Forskellen er til at få øje på, for mens 74 procent af boligerne i Søndervangskolens skoledistrikt i Viby er almene, er tallet for Strandskolens distrikt blot to procent.

RisskovLIV

Boligmarkedet i Vejlby-Risskov er stadig brandvarmt

RisskovLIV

Trods verdenssituationen: Der er stadig masser blus på boligmarkedet i Vejlby-Risskov

RisskovLIV

Lokal blotter får Lene til at lære afværgeteknikker fra sig: Hvis du kvæler hende bagfra, ender du på røven i en armlås

RisskovLIV

Mindre grønt, men mere plads til grå guld: Udvidelse af plejehjem til 45 mio. skal vedtages efter sommerferien

RisskovLIV

Ingen adgang for gangbesværede: Nu bliver håbløs letbanestation måske ændret

RisskovLIV

I baglokalet til en farvehandel: Vidste du, at en af Aarhus' bedste ølbutikker ligger i Vejlby?

RisskovLIV

Risskov-firma opkøber grund: Forladt bygning baner vejen for 300 boliger

RisskovLIV

Populært spisested kan genopstå som ny restaurant - eller bane vejen for nybyggeri