Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger RisskovLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Foto: Niels Ahlmann Olesen/Berlingske/Ritzau Scanpix

Flere har indbrud - her bliver de begået

Jeg husker stadig fodaftrykkene, som han havde efterladt på mit lyseblå lagen efter at have brudt vinduet op til mit børneværelse.

Jeg siger "han," for konturerne viste en størrelse 44, som om han havde trampet triumferende rundt i hån og spot på mit sengetøj, inden han var gået på rov i Familien Krogh Kiesbyes værdigenstande.

Alt var endevendt, alt var rodet ud, og han stak vistnok afsted med halvdelen af arvesølvet. Selv mistede jeg min PlayStation 2. Det føltes også som et lille overgreb, men forsikringen dækkede den heldigvis.

Det viste sig at være lidt som at tisse i bukserne for at holde varmen. Tre måneder senere havde vi indbrud igen.

Desværre ser jeg også indbrud efter indbrud i Vejlby Risskov gå igen og igen i politiets døgnrapport, og det har fået mig til at søge aktindsigt i antallet af anmeldte indbrud fra lokalområdet.

De viser også en tendens til, at stadig flere får besøg af ubudne gæster. Ikke just overraskende, for i takt med at vores skræk for coronaen er forduftet, er tyveknægtenes frygt for at finde husene stuvende fyldte med hjemmearbejdende beboere skrumpet tilsvarende.

Men jeg kan faktisk se, på hvilke veje man er mest udsat for indbrudstyve, og her bliver mine antagelser altså gjort til skamme. Jeg troede, at Vejlby Fed ville være et Kanaans Land for en kriminel med en overflod af mælk, honning, Ægget og Koglen.

Men næ nej. Man går ikke fri, fordi man er rig, men der er andre steder i Vejlby Risskov, hvor man har været mere ramt af indbrud. Du kan høre vicepolitiinspektør Camilla Nielsen komme med sin tolkning af  de lokale indbrudstal - og høre hendes bud på, hvordan man bedst gør livet surt for indbrudstyvene, uden at der skal gå Alene Hjemme i den.

Og så går vi fra værdigenstande til det, der giver livsværdi. Gennem de seneste syv år har Aarhus Kommune haft 12 medarbejdere, hvis metier har været at skabe oplevelser for beboerne på plejehjemmene, så hverdagen består af mere end bare pleje, et bad og et måltid mad.

De står for skud i den kommende spareøvelse. Vi var med, da de måske for sidste gang holdt æbleskivedag for beboerne på Plejecenter Hørgården.

Har du en historie eller et tip, så skriv eller ring på krkie@risskovliv.dk eller 2090 6277.

Til slut får du lige en anbefaling, for her til morgen fik jeg endeligt lyttet Jesper Steins "Rampen" færdig. Mangler du et julegaveønske eller noget at forære personen, der har alt, så er hans fortælling om opvæksten i Vejlby Krat, forældrenes skilsmisse, druk og damer et læs eller et lyt værd.

Billede af Kristoffer Krogh Kiesbye
Billede af skribentens underskrift Kristoffer Krogh Kiesbye Journalist
Smadrede vinduer og opbrudte døre er desværre et syn, som et stigende antal borgere i Vejlby Risskov oplever i år - og tendensen ser ud til at være tiltagende. (Foto: Johan Gadegaard/Scanpix 2016)

Højsæsonen for indbrud nærmer sig: Se hvor indbruddene i Vejlby Risskov finder sted

Det er atter blevet højsæson for indbrud, og særligt i juledagene plejer antallet af ubudne og langfingrede gæster at toppe. 

I Vejlby Risskov var antallet af indbrud historisk lavt sidste år – særligt på grund af coronarestriktioner og hjemmejul – men nu er kurven igen knækket i den forkerte retning. Mens der fra jul 2020 til oktober 2021 blev anmeldt 54 indbrud i Vejlby Risskov, var tallet for samme periode i år steget til 82. Og det er ikke kun husejerne, der står for skud.

- Man har måske en antagelse om, at man er mindre udsat, når man bor i lejlighed, men under corona kunne vi se en markant stigning i indbrud i lejligheder i stueetagen eller på 1. sal, siger Camilla Nielsen, vicepolitiinspektør i Østjyllands Politi.

Tjek om din vej har stået for skud i kortet i artiklen.

Efter et år med historisk lave indbrudstal er indbrudstyvene atter begyndt at vågne op til udåd. Det oplever flere hus- og lejlighedsejere i Vejlby Risskov også, viser en aktindsigt fra Østjyllands Politi.

Det er grænseoverskridende at komme hjem til et hus, hvor vinduet på børneværelset eller terrassedøren er brudt op, skufferne tømt, og dine personlige ejendele ligger hulter til bulter på gulvet - eller mangler helt, fordi en langfingret indbrudstyv er stukket afsted med dem.

Desværre er det et syn, stadig flere borgere i Vejlby Risskov bliver mødt med, når de vender hjem efter en weekendtur. Efter et år med dalende indbrudstal er kurven knækket i den forkerte retning. Coronarestriktionerne er væk, og med dem ser tyveknægte og omrejsende kriminelle atter ud til at have kronede dage.

En aktindsigt fra Østjyllands Politi viser, at mens der mellem nytår og frem til den 1. oktober 2021 blev anmeldt 54 indbrud i Vejlby Risskov, var tallet for samme periode i indeværende år steget til 82. Samtidig forudser Det Kriminalpræventive Råd en voldsom stigning til jul, fordi flere vil fejre julehøjtiden ude.

Hos Østjyllands Politi oplever man også en stigende tendens til, at indbrudstyvene er på spil i mørket.

- Den stigende tendens kan skyldes, at det er blevet nemmere at være tyv. Husene står i højere grad tomme end under corona, de danske grænser er åbne, og så kan en tredje grund måske være, at folk er mere pressede på økonomien nu, fortæller Camilla Nielsen, vicepolitiinspektør i Østjyllands Politi.

Lejlighederne er udsatte

Nogle veje i Risskov har haft særligt mange besøg fra ubudne gæster gennem de seneste tre år, viser aktindsigten fra Østjyllands Politi.

Gik man og troede, at dét at bo i lejlighed ville være et indbrudsfrit helle, tegner tallene et andet billede. Højdespringerne for flest indbrud i lokalområdet er nemlig Nyringen med 9 anmeldelser, Næringen med 14 og Skejbygårdsvej med 18.

Ifølge Camilla Nielsen kan en forklaring være, at det er store områder med mange adresser, men hos Østjyllands Politi ser man også en stigende tendens til, at indbrudstyvene også bryder ind i lejligheder.

- Man har måske en antagelse om, at man er mindre udsat, når man bor i lejlighed, men i de senere år har vi set en markant stigning i indbrud i lejligheder i i lejligheder særligt i stueetagen eller på 1. sal, siger Camilla Nielsen og fortsætter:

- Hidtil har man måske oplevet lidt falsk tryghed i sin lejlighed, så mens hus- og villaejere er blevet bedre til at indbrudssikre deres huse, så er der måske et efterslæb ved lejlighederne. Derfor har vi igangsat præventive indsatser med en række ejendomsmæglerkæder, der kan gå i dialog med køber og sælger, mens vi arbejder mere med de almene boligforeninger om at indbrudssikre deres lejemål.

Villavejene kan udvikle sig til det værre for tyvene

Kigger man for indbrudstallene for villavejene i Vejlby Risskov, ser antallet af anmeldte indbrud ud til at fordele sig jævnt, og der er ikke umiddelbart grund til at tro, at du er mere udsat for indbrud, jo dyrere din adresse er.

Tyven kigger måske ekstra glubskt på milliondyre liebhaver-villaer med store PH-lamper og Eames-møbler, men risikerer også skindet mere, hvis de vil have fat i værdigenstandene.

- Har man store, dyre boliger med mange værdier, så har man måske også ressourcerne til at indbrudssikre døre og vinduer, sætte overvågning op eller skaffe sig et alarmsystem, siger Camilla Nielsen og tilføjer:

- Det er slemt for en tyv at blive konfronteret eller spottet af en nabo, men det er endnu værre for dem at blive fanget. Et kendetegn ved villavejene er ofte, at der kun er én til- og frakørsel, så set med en tyvs øjne er de sværere at slippe væk fra, mens naboerne også har nemmere ved at bemærke mistænkelige uvelkomne.

Nabohjælp hjælper

For når det handler om at forebygge indbrud, er din bedste ven som villaejer - og tyvens største fjende - dine naboer og vejfællesskab. Nabohjælp hjælper, fortæller Camilla Nielsen.

- Nabohjælp er en af de mest effektive måder at forebygge indbrud på, hvis man på sin vej kan blive enige om, at det er en fælles opgave at gå og holde øje med hinandens huse, siger hun og fortsætter:

- Tyveknægte rekognoscerer jo typisk i et område, før de slår til. Men det kan jo komme på bedre tanker, hvis folk er opmærksomme på dem, og har man etableret en god nabohjælpsordning, så bemærker tyvene det faktisk.

Hvor der faktisk ikke er evidens for, at tyverialarmer virker, så ved Østjyllands Politi og Det Kriminalpræventive Råd, at Nabohjælps-ordningen forebygger indbrud. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Berlingske/Ritzau Scanpix

Tag tyven ved hornene: Sådan forebygger du bedst et indbrud i dit hjem

Julen er hjerternes fest, men det er også tyveknægtenes fest, og juledagene er desværre højtid for smadrede ruder, endevendte stuer og ubudne gæster.

Derfor er det en god idé at overveje, hvad man selv kan gøre for at forhindre indbrud. I artiklen giver vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi Camilla Nielsen sine bedste råd til forebyggelse. 

De kredser blandt andet om nabohjælp og advarsler på Facebook samt belysning og ekstra låse. Og så kan det være en god idé at tænke som en kriminel. For hvordan ville du egentlig selv bryde ind i dit eget hjem?

Vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi Camilla Nielsen kommer med sine bedste råd til, hvordan du bedst undgår at få ubudne gæster i højtiden.

Der er åbenbart intet, der er så dårligt, at det ikke er godt for noget.

Coronaen var medvirkende til, at indbrudstallene var historisk lave i 2021, men en højtid uden nedlukninger og restriktioner står for døren.

Huse kommer til at stå alene, og Det Kriminalpræventive Råd forudser derfor, at indbrudstyvene atter er ansporet til at spolere julehyggen.

Men du kan selv tage tyven ved hornene og gøre dit for at gøre livet surt for de ubudne gæster.

Det mest effektive værn: Nabohjælp og Facebook er tyvens værste fjende

Nabohjælp kan forhindre op mod hvert fjerde indbrud, så det betaler sig at danne et netværk med sine naboer og vejfæller.

Desto flere opmærksomme øjne, jo værre for tyvene, fortæller Camilla Nielsen, vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi.

- Hvis man har en aftale på vejen om, at man her holder øje med hinandens huse, så er nabohjælp den mest effektive måde at forebygge indbrud på. Vi kan også se, at det hjælper, når folk deler advarsler om uvedkommende eller mistænkelige biler på de lokale Facebook-grupper, siger vicepolitiinspektøren.

Det bekræfter tidligere indbrudstyve, som har skiftet den kriminelle løbebane ud med en mere lovlydig, også.

- Når tidligere tyve fortæller, hvilke kvarterer og huse de gik i en bred bue udenom, så er kvarterer og veje med nabohjælp en af de ting, de nævner. Der er altså belæg for, at det virker, siger Camilla Nielsen.

Lad det lyse i mørket

I disse sparetider kan det virke politisk ukorrekt at opfordre folk til at lade lyset brænde, men mindre kan også afskrække tyvene fra at begå et "knæk" i netop dit hjem.

- Tyvene gemmer sig i mørket, så særligt på denne årstid er belysning måske den næstmest effektive måde at forebygge indbrud på. Derfor kan det være værd at få tidsindstillet lys indenfor og sensorstyret lys udenfor, fortæller Camilla Nielsen.

Som kriminel tænker man sig om en ekstra gang eller to, før man bryder ind i et hus, hvor tændte lamper og støjende radio kunne indikere, at der var nogen hjemme. Samtidig gør øget belysning udenfor, at naboerne nemmere kan få øje på tyven før, under eller efter indbruddet.

Gør det svært for tyven at bryde dit hjem op

"Det tar' kun fem minutter at handle i Fakta - men vi vil så gerne have, at du bliver lidt længere"

Det gamle supermarked-slogan gør sig ikke gældende for indbrudstyve, men ifølge Camilla Nielsen tager det i gennemsnit tre minutter for en indbrudstyv at bryde ind i et hjem. Hun så gerne, at det tog lidt længere, så forbryderne måske helt opgav foretagendet.

- En anden måde at forebygge indbrud er via indbrudssikring af døre og vinduer, og få sat en ekstra lås på terrassedøren, siger Camilla Nielsen.

For ligeså dejligt det er at kunne dreje på håndtaget og vupti, så er man ude på sin terrasse, ligeså nemt er det for indbrudstyven at entrere dit hjem via en terrassedør med vrider.

- Typisk vil indbrudstyve smadre ruden, stikke armen ind og åbne døren med håndtaget. Det er nemmere sagt, end gjort, hvis du har låst døren indefra og fjernet nøglen, for så kræver det altså et stykke arbejde og en god portion larm at komme ind, siger Camilla Nielsen.

Tænk som en kriminel

Hvordan ville du bryde ind i dit eget hjem?

Det bliver forhåbentligt aldrig aktuelt i praksis, men det betaler sig at lege med tanken, hvis du gerne vil forhindre andre i at gøre det.

- Gå en tur rundt om dit hjem og forsøg at sætte dig i indbrudstyvens sted. Det kan være lidt af en aha-oplevelse for mange at tænke som en tyv, siger Camilla Nielsen og tilføjer:

- Det kan være en god måde at finde de blinde vinkler eller mørke afkroge, hvor naboerne har svært ved at se eller høre en potentiel tyv. Finder man steder, hvor man er mere udsat, er det måske her, man skal indbrudssikre døre og vinduer eller sætte overvågning op.

Bliver spareforslaget vedtaget, vil oplevelsesmedarbejderne forsvinde fra samtlige plejehjem i Vejlby Risskov - måske med undtagelse af Plejehjemmet Vejlbygade. Foto: Kristoffer Krogh Kiesbye, JFM

Et dyk i livskvaliteten: Louise og Andreas spreder glæde på plejehjemmene i Risskov - nu skal de spares væk

Der blev julet, spillet musik og bagt æbleskiver, da de to oplevelsesmedarbejdere Andreas Arendt og Louise Rønne Bengtson i denne uge besøgte Plejecenter Hørgården i Risskov. Men det kan vise sig snart at være slut.

Aarhus Kommune skal spare over 200 millioner kroner årligt de kommende år, og de 49 millioner skal findes hos Sundhed og Omsorg. I kommunens sparekatalog foreslås det derfor at halvere antallet af oplevelsesmedarbejdere på plejehjemmene og prioritere medarbejderne til demensplejehjemmet Skovvang og andre tilbud med særlige borgergrupper, blandt andet i Vejlby.

- Plejehjemmene skal jo nok overleve uden os, beboerne skal nok få pleje, men det er synd og skam for deres livskvalitet, for de kommer til at miste nogle fede oplevelser i hverdagen, siger Andreas Arendt.

Om forslaget bliver en realitet afhænger af, om byrådet vedtager sparekataloget, og du kan stadig nå at give din holdning til kende. Kataloget er i høring til og med på torsdag den 24. november.

RisskovLIV var med, da oplevelsesmedarbejderne Louise Bengtson og Andreas Arendt holdt sin måske sidste æbleskivedag på Plejecenter Hørgården. I sparekataloget er der lagt op til, at der skal skæres i oplevelsesmedarbejderne, selvom Sundhed og Omsorg selv noterer sig, at det kan påvirke beboernes livskvalitet.

Panden syder, den hvidklattede masse bobler, og der breder sig en duft af vanilje, kardemomme og jul, jul, jul i spisestuen på Plejecenter Hørgården.

Det er æbleskivedag, og dagens værter er to nisser. Begge har de nissehuer siddende lufttæt om hovedet, og den ene slår sin guitar an, mens den anden sirligt spidder æbleskiverne, lægger dem i fad og sender dem på omgang mellem den snes beboere, der sidder forsamlet om langbordet.

Men nisser findes ikke. Det er oplevelsesmedarbejderne Louise Rønne Bengtson og Andreas Arendt, der i dagens anledning er klædt ud under besøget på Hørgården. Snart findes de måske heller ikke.

Aarhus Kommune skal spare mere end 200 millioner kroner, og så er der ikke råd til æbleskivedag, udflugter eller oplevelser ud over det sædvanlige for mange af kommunens ældste og svageste. Men det hører fremtiden til. I dag handler om fortiden, for den er kommunens 12 oplevelsesmedarbejdere mesterlige til at frembringe.

Hvor Andreas Arendt har fokus på særligt musikken, er Louise Rønne Bengtson specialist i at skabe udendørsoplevelser for plejehjemsbeboere. Et eksempel kunne være æbleskivebagning over et åbent bål. Foto: Kristoffer Krogh Kiesbye, JFM

- Julen lægger op til traditioner, og det er meget det, vi spiller på i dag. Har vi som oplevelsesmedarbejdere noget til fælles, er det vores arbejde med reminiscens og sanserne. Duften af æbleskiver, musikken, berøringen og sanserne, fortæller Louise Rønne Bengtson og fortsætter:

- Det er dét, vi kan tappe ind i for at vække erindringer hos dem, der er blevet demente. Vi kan være med til at bygge deres identitet op igen og skabe noget fællesskab, mindske ensomheden og depressionen blandt ældre, så det er et sansestimulerende arbejde, som vi gør på alle mulige måder.

I disse sparetider skal oplevelserne spares væk

Andreas Arendt gør det med musikken. Han er som en gammel jukebox, der har stået og samlet støv siden 50'erne. Ønsk en sang, så lirer han den af.

Nu er det "Sikke en voldsom trængsel og alarm," han slår an. Nogle beboere stirrer tomt frem for sig, som var de opslugt af en krusedulle på borddugen. Andre beboere synger med.

"Rør blot ikke ved min gamle jul. Jul, jul, jul, jul, jul, jul."

Og julen, den rører Aarhus Kommune ikke ved. Ordningen med oplevelsesmedarbejderne står til gengæld til at blive kløvet i to. Sundhed og Omsorg skal spare 48 millioner kroner årligt, og bliver indsatsen med oplevelsesmedarbejderne halveret, kan man skære omkring 3,9 millioner kroner fra budgettet.

Det betyder også, at beboerne på plejehjemmene ved Hørgården, Jasminvej, Hedevej og flere andre steder i Aarhus Nord må vinke farvel til besøgene fra oplevelsesmedarbejderne. Bliver spareforslaget vedtaget, vil de tilbageværende blive tilknyttet Skovvang samt et eller flere af følgende plejehjem: Carl Blochs Gade, Skelager og Vejlby.

Først og fremmest synd for beboerne

"Det vil betyde, at der vil være færre oplevelser for beboerne i plejehjemmene, hvilket kan påvirke borgernes livskvalitet og tilfredshed med hjælpen på plejehjemmene," noterer Sundhed og Omsorg sig i spareforslaget.

Det tror Louise Rønne Bengtson og Andreas Arendt også, at det vil.

- Jeg er ikke overrasket over spareforslaget. Vi har fået en rådmand, der ikke rigtig ved, hvad vi foretager os, og som i stedet har fokuseret meget på mad og sundhed. Han har måske tænkt, at vi var en flødeskumsting, man kunne skære fra, siger Andreas Arendt.

- Min reaktion er først og fremmest, at det er synd for plejehjemmene. Selvfølgelig er jeg ærgerlig over måske at miste mit arbejde, men jeg finder et nyt. Det er mest synd for beboerne, for der kommer til at ske mindre i deres liv, og de kommer til at få færre højdepunkter, for der er nogle plejehjem, hvor de har svært ved at finde tiden og ressourcerne til at lave noget for beboerne.

Er du sur og trist, så klap i hænderne

Han former en stor mave med armene, for nu er han Amin Jensen, og der skal leges "Hit med Sangen". 

Andreas Arendt spiller Gustav Wincklers "Gem et lille smil til det bli'r gråvejr". Han kender sit publikum. Nogle skråler med. Læberne bevæger sig også på stenansigterne. Da han sætter "Du er min øjesten" på, kan man se den store sømand på den ene langside få vand i øjnene og stirre op i loftet. De minder, mand.

Anderledes muntert bliver det, da han sætter "Er du sur og trist, så klap i hænderne" på.  Som til en Popsi & Krelle-koncert sidder de 70-90-årige og klapper, knipser, tramper og banker i bordene. Som småbørnsfar er det svært ikke at smile af optrinnet, men det gør flere af beboerne nu også selv.

Et kram eller en kort berøring kan gøre underværker.  Det er også en vigtig del af oplevelsesmedarbejdernes arbejde. Som Louise Rønne Bengtson siger:  Alle har brug for et kram, og der er mange ældre beboere, der har noget hudsult og savner et godt knus. Foto: Kristoffer Krogh Kiesbye, JFM

Andreas Arendt er egentlig uddannet antropolog, men det her giver meget mere mening end et job som papirnusser i Region Syddanmark.

- Der er så meget mening i det arbejde her, og det har jeg syntes i alle mine fem år. Man kommer ud og hiver både folk og stemningen op, og det sætter sig også i en selv, når man får skabt glæde og hygge. Vi kan også mærke, at beboerne glæder sig til, at vi kommer igen, siger han.

Det gør Lili Zinner på 76 i hvert fald. Hendes øjne skinner under den blå øjenskygge, men hun har også meget at glæde sig over, for hun vandt adskillige æbleskiver under Hit med Sangen-quizzen.

- Det er så dejligt, når de kommer, for det kvikker en op, når der ellers ikke rigtig sker noget, siger hun.

- Jeg har det godt, for der er sket noget.

Sosu'erne skal synge og spille guitar

En anden kvinde postulerer, at hun altså allerede nu glæder sig til, at Louise Rønne Bengtson og Andreas Arendt kommer igen til næste jul, men at "der er for lang tid til næste jul". Ingen nævner, at der måske ikke bliver en næste jul med oplevelsesmedarbejdere på Hørgården eller på størstedelen af plejehjemmene i Vejlby Risskov.

For at afbøde besparelsen lægger Sundhed og Omsorg op til, at man kan afsætte en halv million årligt til at uddanne det faste personale i at skabe oplevelser for beboerne.

"Det overvejes, hvorvidt medarbejdere blandt det øvrige personale, der har et særligt talent for fx at spille, synge, læse højt m.v. kan melde ind med lyst til ekstra arbejde med henblik på at skabe liv på tværs af plejehjemmene" står der i spareforslaget.

Den intention er jo god, men de to oplevelsesmedarbejdere kan godt tvivle på, at der bliver tid til spille, synge og læse højt i praksis.

- Der er en sød ansat på et af plejehjemmene, som virkelig gerne vil spille musik med beboerne, men det er sjældent, han får tid. Så er der sygdom, så mangler der hænder, og så bliver han sendt i plejen i stedet. Der er mange ansatte på plejehjemmene, der er gode til at skabe hygge mellem beboerne, men der er også et ressourceproblem, siger Andreas Arendt.

Om lidt, om lidt, er vi borte

Jeg læste en analyse af sparekataloget, der sagde, at Aarhus Kommune ville spare på ting, der var "nice to have" og ikke "need to have". Kan man sige, at I er "nice to have"?

- Hvis du kigger på dit eget liv og din egen mentale sundhed, er det så nok at komme i bad, at få mad og få gjort rent? - Jeg synes, det er skammeligt, når alle politikere gik til valg på at ville gøre mere for børnene og de ældre. De kan ikke selv gå i teatret eller få skabt oplevelser udenfor, medmindre de har pårørende med meget tid og stort overskud, siger Louise Rønne Bengtson, inden hun suppleres af Andreas Arendt:

- Det er svært at svare helt klart på spørgsmålet. Plejehjemmene skal jo nok overleve uden os, beboerne skal nok få pleje, men det er synd og skam for deres livskvalitet, for de kommer til at miste nogle fede oplevelser i hverdagen.

Så falder der en appelsin ned i min turban. Der er opbrud i forsamlingen før frokost, og som en en perfekt afrunding beder en pårørende, der besøger sin demente kone, Andreas Arendt om at spille alletiders skrub hjem-sang af Kim Larsen.

"Om lidt, om lidt, er vi borte" synger Andreas Arendt, og det ville være oplagt at slutte melankolsk på de ord.

Men sådan gør vi ikke. Høringsperioden til spareforslagene er stadig åben, og her kan du stadig give din mening til kende om forslaget om at skære oplevelsesmedarbejderne bort.

Sparekataloget fra Sundhed og Omsorg har blot fået 21 høringssvar. Til sammenligning har sparekataloget fra Kultur og Borgerservice i skrivende stund fået 1.639. Så kan man jo gruble over, om den digitale høringsportal er en hæmsko for de aldersgrupper, der ikke er digitalt indfødte.