Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger RisskovLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

En opdeling af Vejlby Risskov Fællesråd ser ud til, at det kan blive en realitet. Foto: Jens Thaysen

Vejlby Risskov Fællesråd kan snart være fortid

Man skal gå med skyklapper på for ikke at se, at der er forskel på Vejlby og Risskov.

Spørgsmålet er, om kilen på tværs af Grenåvej er så markant, at det giver mening at splitte Vejlby Risskov Fællesråd op i to? - Så det ene kun varetager Risskovs interesser, mens det andet agerer talerør mellem borgerne i Vejlby og Aarhus Kommune.

"Nej" mener den nu tidligere formand for fællesrådet, Poul Louring, der nu har taget sine gode ting og forladt posten i protest. Det er sket, fordi han er uenig i resten af bestyrelsen i fællesrådets beslutning om at nedsætte et udvalg, der skal kigge nærmere på muligheden for en opdeling.

Han kalder fortsat forslaget for "krukket" og påpeger, at andre fællesråd, eksempelvis i Skødstrup og Løgten, sagtens kan få tingene til at fungere, selvom det dækker to forskellige byer.

Omvendt kan Øjvind Serup, der nu stiller op som ny formand til fællesrådet, sagtens se lyset i at adskille de to bydele. Som han siger, har Risskov et meget unikt problem med klimaudfordringerne, mens Vejlby i højere grad gennemgår en massiv byudvikling i disse år.

Nu har jeg ævlet løs om fællesrådet. Måske er det på tide at spørge dig: Ved du, at fællesrådet eksisterer, og hvad dets funktion er? - Mit indtryk er, at mange aldrig har hørt om det. Så opdeling eller ej, så er det måske en kommende formands ypperste opgave at få banket fællesrådet ind i folks bevidsthed.

For lige nu har Vejlby Risskov Fællesråd ingen hjemmeside, ingen visionsplan, mens Facebook-siden ikke er blevet opdateret siden august 2021.

Hvis det skal forestille at være en organisation, der skal agere talerør for både Vejlby og Risskovs borgere (i hvert fald lidt endnu,) så bliver man nødt til at være mere fremme i skoene, mere synlige, så folk får øjnene op for, at fællesrådet kan hjælpe med at løse vores fælles udfordringer og bidrage positivt til udviklingen i området.

Har du en udfordring eller måske snarere en solstrålehistorie, er du altid velkommen til at kontakte mig på krkie@risskovliv.dk eller 2090 6277.

P.S:

Som du måske har opdaget, så er RisskovLIV blevet et betalingsmedie, og hvis du ikke allerede har tegnet et abonnement, vil vi rigtig gerne have dig med på holdet.

Som abonnent får du adgang til alle vores artikler, ligesom du ugentligt modtager nyhedsbreve om det vigtigste fra dit lokalområde.

Du kan tilmelde dig som abonnent her.

Og hvis du lige vil se os lidt an først, kan du fortsat modtage selve nyhedsbrevet ganske kvit og frit.

God læselyst.

Billede af Kristoffer Krogh Kiesbye
Billede af skribentens underskrift Kristoffer Krogh Kiesbye Journalist
Et fællesråd, der dækker både Vejlby og Risskov, kan snart være fortid. Foto: Kristoffer Krogh Kiesbye

Vejlby for sig og Risskov for sig? Splid om spørgsmålet får fællesrådsformand til at trække sig

Vejlby Risskov Fællesråd står i skrivende stund uden formand. Poul Louring har nemlig valgt at trække sig efter det, han opfatter som en mistillidsafstemning i fællesrådets bestyrelse.

Uenigheden bunder i et ønske fra resten af bestyrelsen om at se nærmere på muligheden for at splitte Vejlby Risskov Fællesråd i to - et Risskov Fællesråd og et Vejlby Fællesråd.

- Jeg anser det for rent krukkeri, som ingen gang har på jorden. Som sådan er der intet odiøst i at ville dele fællesrådet op, men det er ikke en debat, jeg gider at bruge min tid på, for jeg kan ikke se behovet, siger Poul Louring.

Øjvind Serup, tidligere formand for Grundejerforeningen Vejlby Fed og i dag medlem af bestyrelsen i fællesrådet, vil gerne repræsentere begge bydele, skulle han blive valgt. På sigt ser han dog også perspektiverne i at adskille fællesrådet.

Tidligere formand for Vejlby Risskov Fællesråd, Poul Louring, har trukket sig, fordi bestyrelsen ønsker at se nærmere på muligheden for at splitte fællesrådet i to - et for Risskov og et for Vejlby. Øjvind Serup, der stiller op som kandidat til formandsposten, er fortaler for en opdeling, men ønsker i første omgang at gøre fællesrådet mere synligt for bydelens borgere.

Er forskellene på tværs af Grenåvej så store, at man bedst varetager borgerne i Vejlby og Risskovs interesser ved at splitte Vejlby Risskov Fællesråd i to?

Muligheden er værd at undersøge. Det mener et flertal i fællesrådets bestyrelse, som nu har nedsat et udvalg, der skal vende fordele og ulemper ved en opdeling. "Nej" mener tidligere fællesrådsformand Poul Louring, der nu har trukket sig fra posten i protest.

- Der var intern uenighed i bestyrelsen, hvor jeg blev majoriseret. Det opfattede jeg som en mistillidsafstemning, og derfor har jeg valgt at trække mig. Jeg har forstået det på den måde, at de hellere ville være mig foruden, siger tidligere fællesrådsformand Poul Louring.

Debatten om en opdeling af det eksisterende fællesråd blussede for alvor op for et halvt år siden. Da stod formændene for Vejlby Risskov Grundejerforening og Grundejerforeningen Vejlby Fed, Henrik Petersen og Bent Hjorth, frem med et ønske om at se nærmere på en opsplitning - med Grenåvej som en naturlig grænse.

- Jeg tror, det giver god mening at dele sig op. Får man mere ud af, at nogle fokuserer på Vejlby, mens vi fokuserer på Risskov? - Ingen skal føle, at de mister territoriale rettigheder, men lad os tage drøftelsen, sagde Henrik Petersen fra Vejlby Risskov Grundejerforening dengang til RisskovLIV.

Hvad er et fællesråd?

- Fællesrådet er en paraplyorganisation typisk for menighedsråd, skoler, biblioteker, børnehaver, grundejer- og beboerforeninger, idrætsklubber og ungdomsorganisationernes lokale afdelinger. Det er et forum, hvor man drøfter og løser fælles opgaver.

- Du kan kontakte det lokale fællesråd, hvis du vil have kommunen til at interessere sig for konkrete forhold i dit lokalområde. Fællesrådet er borgernes talerør til byråd og den kommunale forvaltning.

- Brænder du inde med spørgsmål om udviklingen i dit lokalområde, kan det være en god ide at kontakte dit lokale fællesråd. Det er rådets opgave at tage disse spørgsmål op i forhold til kommunen.

Kilde: Aarhus Kommune

Aarhus Kommune

Andre fællesråd kan dække to områder eller mere

"Krukkeri" kaldte daværende formand Poul Louring forslaget tilbage i maj. Det mener han sådan set fortsat, at det er.

- Jeg anser det for rent krukkeri, som ingen gang har på jorden. Som sådan er der intet odiøst i at ville dele fællesrådet op, men det er ikke en debat, jeg gider at bruge min tid på, for jeg kan ikke se behovet, siger Poul Louring og fortsætter:

- Der er forskel på Vejlby og Risskov, men emnerne, vi i fællesrådet har taget os af, relaterer sig aldrig til de forskelle. Vi har andre fællesråd, der dækker både Skødstrup og Løgten eller Lystrup, Elev, Elsted og Nye, og det giver ingen problemer. At det er en ulempe, at vi dækker både Vejlby og Risskov, er et problem, som nogen har fundet på.

Poul Louring har altid været åben omkring, at han ikke ønskede formandsposten i fællesrådet, men tog den af pligt, fordi ingen andre meldte sig. Foto: Kristoffer Krogh Kiesbye

Kandidat til formandsposten er fortaler for opdeling

Poul Louring er nu fortid i fællesrådet, selvom bestyrelsen forsøgte at overtale ham til at forblive formand frem til repræsentantskabsmødet i april. I skrivende stund står formandsposten tom, men den tidligere formand for Grundejerforeningen Vejlby Fed, Øjvind Serup, stiller op som ny.

- Jeg stiller op for at se, om et samlet fællesråd kan fungere, men jeg vil gerne bruge tid på at undersøge, om det er smartere at dele fællesrådet op, siger Øjvind Serup, der i dag er medlem af bestyrelsen i Vejlby Risskov Fællesråd.

- Jeg vil gerne repræsentere både Vejlby og Risskov, men jeg synes, der er en mening i at opdele fællesrådet. Risskov har nogle unikke udfordringer med klimaet, mens der virkelig er gang i byudviklingen i Vejlby, siger Øjvind Serup.

Fællesrådet skal have flere medlemmer

Men i første omgang skal Vejlby Risskov Fællesråd være mere proaktivt og mere synligt, end paraplyorganisationen hidtil har været, mener Øjvind Serup.

Øjvind Serup er siden, han gik af som formand for Grundejerforeningen Vejlby Fed, blevet medlem af bestyrelsen i Vejlby Risskov Fællesråd. Foto: Kristoffer Krogh Kiesbye

En af fællesrådenes fineste opgaver er at være talerør mellem borgerne og Aarhus Kommune, men Vejlby Risskov Fællesråd har hverken en hjemmeside eller en aktiv Facebook-side. Det kan rejse et spørgsmål om, hvorvidt borgere faktisk ved, at fællesrådet eksisterer?

- Jeg synes, vi skal arbejde med synligheden, og vi skal være bedre til at sende informationer ud til både borgere og medlemmer. Dem skal vi i øvrigt have flere af, siger Øjvind Serup og tilføjer:

- I øjeblikket er der omkring 20 medlemmer i fællesrådet, som består af foreninger og institutioner i området. Efter min mening skal der mange flere med, og jeg kunne sagtens forestille mig, at man gjorde det gratis for enkeltpersoner, som har interesse i at modtage informationer fra fællesrådet.

Tidligere formand sover bedre nu

I mellemtiden er den nu forhenværende fællesrådsformand Poul Louring lettet over, at ansvaret som formand fremover skal påhvile en anden.

- Jeg ønsker ikke at spilde min tid på et udvalg, der skal se nærmere på en opdeling af fællesrådet, for jeg ved godt, hvad de vil presse på for. Det er jeg for gammel til, og jeg gider ikke tage den kamp, fortæller han, før han afslutter.

- Gennem mine tre og et halvt år som formand har jeg bedt bestyrelsen om at finde en anden formand, for jeg er ikke interesseret, har ikke lyst til det, og jeg er heller ikke god til det.  Det er en lettelse for mig at trække mig, og jeg sover meget bedre om natten nu.

Efter en hård start på eventyret som selvstændig købmand i Spar Risskov fornemmer Peter Stausholm, at der er bedring på vej. Foto: Kristoffer Krogh Kiesbye

Højt humør selvom krisen kradser og elprisen eksploderer: Peter er sprunget ud som ny købmand midt i orkanens øje

- Der er ingen tvivl om, at det havde været sjovere at være købmand for to år siden. Jeg har siddet sammen med Dagrofa og gennemgået budgetterne, og der er vi altså enige om, at det ikke er meningen, at
elregningen skal være 300 procent over budget, siger Peter Stausholm.

Han sprang ud i en nyt eventyr som selvstændig købmand for Spar Risskov-butikken på Tornebakken i august. Lige midt i en krisetid, hvor flere mindre købmænd og brugser landet over risikerer at lide butiksdøden.

Han indrømmer gerne, at timingen kunne være bedre, og går det helt af Pommern til med fortsat stigende el-udgifter, kan en lukning i værste fald komme på tale om seks måneder. Men det er heldigvis ikke den fremtid, Peter Stausholm føler, han stirrer ind i.

- Jeg synes ikke, det er der, vi kigger hen i øjeblikket. Selvom vi befinder os i orkanens øje, føler jeg tværtimod, at vi er inde i en positiv udvikling, og butikken har fået et gevaldigt skub, siden vi holdt reception i starten af september, siger Peter Stausholm.

Peter Stausholm udlever nu sin drøm som ny selvstændig købmand i Spar Risskov. Han erkender, at timingen kunne være bedre, for særligt udgifterne til el sprænger budgettet, men alligevel ser han lyst på fremtiden. I hans butik skal der ikke leges mørkeleg.

Det kan lyde som den sikre vej gennem arbejdslivet at kravle op ad Føtex-karrierestigen fra lærling i Brønderslev til butikschef for en convenience-forretning i København, men 39-årige Peter Stausholm har aldrig været bleg for at kaste sig ud i nye eventyr.

I 2015 rev han sit liv op ved rode og flyttede med kæresten til Grønland for at prøve kræfter med detailhandel og livet lidt syd for Nordpolen, men i 2020 kaldte hjemlængslen ham tilbage til Jylland. Nu var tiden moden til at forsøge sig som selvstændig købmand, og i august overtog han Spar-butikken på Tornebakken i Vejlby.

En vovet affære, de nuværende krisetider taget i betragtning.

- Da vi flyttede til Grønland, følte jeg, at jeg skyldte mig selv og familien at være lidt eventyrlysten. Du kan sige, at det er lidt det samme nu, for jeg sidder som købmand i en krisetid, hvis magen vi ikke har set længe, men jeg stoler på mig selv og min kvalitet, siger Peter Stausholm til RisskovLIV.

Timingen kunne have været bedre

Men uanset egne evner kan det være svært ene mand at vende verdenssituationen. Coop forudser butiksdød blandt de små dagligvarebutikker, mens brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd spår, at mellem 150-200 købmænd og brugser risikerer at lukke hen over vinteren.

Det påtrængende spørgsmål til Peter Stausholm var derfor: er det ikke helt galimatias at springe ud som købmand lige nu?

- Der er ingen tvivl om, at det havde været sjovere at være købmand for to år siden. Jeg har siddet sammen med Dagrofa og gennemgået budgetterne, og der er vi altså enige om, at det ikke er meningen, at elregningen skal være 300 procent over budget, siger Peter Stausholm og fortsætter:

- Det er klart, at jeg ikke kan sidde om seks måneder og betale elregninger i den størrelsesorden, men min start har vist, at vi har en sund forretning. Kan det løbe op i et rundt nul ved årets udgang, kan jeg stadig udleve min drøm om at være købmand, for det har aldrig været min intention at blive millionær på det her.

Ser lyst på fremtiden

Men efter sin første måned i købmandsstolen oplevede Peter Stausholm alligevel, hvordan tvivlen trængte sig på. Første faktura viste blodrøde tal på bundlinjen.

- Min første måned gav underskud, fordi udgifterne til energi oversteg løn- huslejeudgifterne. Der var det ikke sjovt at skulle kigge sin revisor i øjnene og forsikre ham om, at det nok skal lykkes. Heldigvis viste september, at det kan løbe rundt, og der sidder folk i ejerskabsafdelingen og siger, at vi viser gode tendenser, så lige nu er det med at ride stormen af, siger Peter Stausholm.

Bliver han opfordret til at tage de sortsynede briller på, er det værst tænkelige scenarium, at elpriserne tager et hak op ad på ny, mens hjælpepakkerne fra Dagrofa og KFI Erhvervsdrivende Fond slipper op. Det er dog ikke den fremtid, den nye Spar-købmand stirrer ind i.

- Jeg synes ikke, det er der, vi kigger hen i øjeblikket. Selvom vi befinder os i orkanens øje, føler jeg tværtimod, at vi er inde i en positiv udvikling, og butikken har fået et gevaldigt skub, siden vi holdt reception i starten af september, siger Peter Stausholm.

"Yes Man"

Bedringen kan gøres op i flere kunder ved kasseapparatet. I oktober har man hver dag haft 100 kunder mere igennem butikken end i september, og der ligger et stort arbejde i at profilere butikken mere over for lokalsamfundet.

- Butikken plejede jo at være en Meny-butik, men det altså to år siden, at det blev til en Spar-butik. Alligevel møder jeg fortsat kunder, der ikke anede, at der nu er åbnet en Spar-forretning her, siger Peter Stausholm.

Derudover handler det om at tænke ud af boksen. Derfor er man blandt andet kommet på Wolt, så der nu leveres mad ud af butikken. Den vigtigste erfaring, Peter Stausholm har gjort sig i sit hidtil kortvarige virke som købmand i en krisetid, er, at man for Guds skyld ikke må sige nej til noget.

- Vi må ikke sige nej til noget, for det er vi ikke store nok til. Derfor bliver jeg nødt til at være en "Yes Man" og sige ja til nye tiltag. Derfor har vi hyret en ny ansat til Delikatessen, fået gang i at levere varer til industrien i kvarteret, og så bakker vi 100 procent op om vores tilbudsavis, selvom det kan koste os penge, siger Peter Stausholm og fortsætter:

- Vi solgte eksempelvis smør til en 10'er og gjorde alt for, at vi ikke løb tør. Det endte med at koste os en masse i fortjeneste, men i det mindste er kunderne ikke gået forgæves, og det husker de forhåbentligt.

Ingen mørkeleg i Spar

Til gengæld siger Peter Stausholm gerne "nej" til at lege mørkeleg. Med sund fornuft har han og sine ansatte formået at minimere energiforbruget med 20 procent, men han kommer ikke til at kopiere de butikker, der ligefrem slukker for lyset.

For det sender et signal, som ikke er helt retvisende for Spar-butikken i Vejlbys tilstand, mener han.

- Misforstå mig ej, for vi har gjort meget for at optimere vores forbrug på kort tid, men jeg er modstander af at slukke helt for lyset, for det kan også ende med at skræmme vores kunder væk, siger Peter Stausholm.

- Det skal ikke fremstå som om, at vi er under afvikling. Når det løber rundt, som det gør i øjeblikket, skal vi ikke til at lege mørkeleg og virke som nogen, der faktisk er ved at lukke.

Frivillige iført gule refleksveste vil hver morgen stå ved to krydsningsheller på Nordre Strandvej og sørge for, at skolebørn kommer sikkert over vejen. Foto: Kristoffer Krogh Kiesbye

Stil bilen og lad barnet tage cyklen: Frivillige hjælper skolebørn trygt over trafikeret vej

Morgenerne bliver mørkere, og man kan ikke klandre forældre for at ville køre deres børn i skole frem for at lade dem krydse en så stærkt trafikeret vej som Nordre Strandvej i morgentimerne.

Men måske er der et alternativ. Gennem et samarbejde mellem Strandskolen og Grundejerforeningen Vejlby Fed står der nu flere frivillige i gule refleksveste ved vejens krydsningsheller og er klar til at gelejde bløde trafikanter sikkert over vejen og i skole.

Håbet er, at det vil medføre færre biler ved Strandskolen, men i første omgang skal den nye ordning gås i gang - og der kunne sagtens bruge flere frivillige.

Nordre Strandvej kan være farlig at krydse som barn i morgentrafikken, men et nyt samarbejde mellem Strandskolen og Grundejerforeningen Vejlby Fed burde gøre det mere trygt at sende sit barn afsted og lade bilen stå.

Fræs langs Enebærvej cirka klokken 07.53 på din cykel, og du vil blive mødt af et lys i mørket fra den lange slange af biler, der holder i tomgang i den ene side af vejen nær Strandskolen. Ud stiger forældre, vinker farvel til deres små purke, og så går turen videre på arbejde.

Men måske er der et alternativ til at køre sine børn til døren, for langs Nordre Strandvej står flere frivillige nemlig hver morgen i deres gule refleksveste og hjælper skolebørn trygt over den trafikerede vej. Det er en ny ordning, som er opstået i et samarbejde mellem Strandskolen og Grundejerforeningen Vejlby Fed.

- Der er mange biler omkring Strandskolen, og vi håber på at kunne minimere trykket omkring skolen ved at vise, at vi står klar langs Nordre Strandvej til at gelejde børnene trygt over vejen, siger Bent Hjorth, formand for Grundejerforeningen Vejlby Fed.

Behovet for hjælp burde være der

På ordningens førstedag, mandag morgen, blev omkring 20 børn hjulpet over Nordre Strandvej af formanden og de andre frivillige. På papiret lyder det ikke af alverden, men alle begyndelser tager tid, og i opstartsfasen er det vigtigste ifølge Bent Hjorth, at forældrene får øjnene op for de gule veste.

Behovet for hjælp burde være der. Mellem 300 og 400 skolebørn bor på vandsiden af Nordre Strandvej og skal derfor krydse morgentrafikken, før skoleklokken ringer ind.

- Jeg synes, det går fint, men det skal gås i gang. Vi skal blive klogere på, hvor flest børn krydser over vejen og sørge for at stå der. Ellers er det vigtigste, at vi er synlige og konsekvente hver morgen, så forældre og børn med selvsyn kan konstatere, at vi står der, siger Bent Hjorth.

Folk ser bort fra færdselsreglerne

Hanne Grethe Jensen stod der. Dels fordi hun er pensionist og har tiden til det, men også fordi hun har et barnebarn, der hver dag skal begive sig over Nordre Strandvej. Det kan være en farlig færd, hvilket hun selv har fået syn for.

- Folk kører alt for stærkt, så jeg oplever det faktisk som en farlig vej. Jeg har også set folk, der kørte den forkerte vej rundt om krydsningshellerne. Når man gør det, så er det altså svært for børn at vide sig sikre, siger Hanne Grethe Jensen.

Derfor ofrer hun gerne 20 minutter af sin tid én hverdagsmorgen om ugen på at sikre en tryggere skolevej, men pointerer, at det nødigt skulle blive en sur pligt. Derfor ville det også være dejligt, hvis flere meldte sig som frivillig til ordningen.

I øjeblikket er der omkring 10 frivillige, men ideelt set skulle det dobbelte gerne melde sig under fanen.

- I øjeblikket kan vi kun stå to steder langs Nordre Strandvej. Det kan være, at det er nok, men jeg skal ikke ligge skjul på, at vi havde håbet på omkring 20 frivillige. Med det antal ville vi kunne hjælpe flere steder, og alle ville kun skulle hjælpe én gang om ugen, siger Bent Hjorth.

En håndfuld af mandagens frivillige. Bent Hjorth håber, at flere personer har tiden til at melde sig som frivillige. Foto: Kristoffer Krogh Kiesbye

Hvis du er interesseret i at hjælpe til som frivillig, kan du gøre det ved at kontakte skoleleder Morten Holck Jørgensen på kontaktoplysningerne, du finder her.

Det skal du også vide: "Morten" fra banken kan være en bedrager

Kort nyt fra Vejlby-Risskov, som du måske også har gavn af at vide.

Falske bankbude på spil i Risskov

Østjyllands Politi har i øjeblikket syv personer fængslet for at udgive sig som bankbude.

Det er nederdrægtigt, men Østjyllands Politi oplever i øjeblikket flere sager om især ældre, der bliver snydt af falske bankfolk.

Det skete senest for en 92-årig kvinde fra Risskov, der sidste onsdag blev ringet op af en mand, der "hed Morten og kom fra banken". Ifølge "Morten" skulle kvindens hævekort ombyttes, fordi der angiveligt var blevet overført penge fra hendes konto til en konto i Spanien.

Et bud blev efterfølgende sendt ud til den 92-årige kvinde for at hente hendes kort. Det kan jo lyde som god service, men der er selvfølgelig tale om svindel. Desværre forekommer fupnummeret ofte.

I sin døgnrapport opfordrer politiet følgende gode råd og opfordrer folk til at snakke med deres ældre familiemedlemmer om dem:

  • Vær skeptisk, hvis du får et uventet opkald
  • Husk at banken aldrig vil bede dig udlevere følsomme oplysninger over telefonen
  • Politiet eller banken kommer aldrig forbi dit hjem for at hente et dankort. Udlever aldrig dit kort eller kode.

Hemmelighedsfuld Risskov-virksomhed scorer kassen på overvågningsudstyr

Covidence har siden april haft sit nye domicil i Guldmann-bygningen langs Lystrupvej. Foto: Google Maps

Det betaler sig at levere udstyr til bekæmpelse af større kriminalitet og terror. Det er virksomheden Covidence, der siden april har haft sit hovedsæde langs Lystrupvej, et godt eksempel på.

Firmaets nyeste regnskab viser ifølge Finans.dk, at Covidence har tjent mere end 70 millioner kroner på at sælge videovervågning til blandt andet politi, specialstyrker, efterretningstjenester og agenturer verden over.

Det er fem millioner mere end sidste år og firmaets bedste regnskab nogensinde. Det har ikke været muligt for Finans.dk at få en kommentar til regnskabet fra Covidence, og det heller ikke til at sige, hvilket overvågningsudstyr der ligger til grund for virksomhedens rekordregnskab.

På både Covidences danske og engelske hjemmeside kræver det nemlig et login, hvis man vil se det.