Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger RisskovLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Foto: Privatfoto

Risskov Skole får sit ønske opfyldt - vinterbaderne gør ikke helt

Som du kan se, har jeg en kammerat, der har fået tatoveret ordene "rettidig omhu".

Det burde en række af byrådets politikere måske også få foreviget i blæk som en påmindelse om, at det trods alt er et flertal af dem, der har støbt fundamentet for Risskov Skoles pladsproblemer. Det ene store byggeprojekt efter det andet er blevet vedtaget i skoledistriktet, og det kan virke som mangel på omhu, at man tilsyneladende ikke har indtænkt følgevirkningerne for områdets folkeskole.

Før nu. Ud af den blå luft valgte forligspartierne torsdag aften at afsætte 153 millioner kroner til en udvidelse af Risskov Skole. Better late than never, fristes man til at sige, men skoleleder Lene Brejnegaard siger det meget bedre end mig:

- Det er dejligt, at der nu bliver taget politisk ansvar for de beslutninger, der har været med til at præge udviklingen i området.

Hun har svært ved at få armene ned efter dagens nyhed, for sammen med skolebestyrelsen har hun gennem hele processen næret et ønske om at beholde eleverne på Risskov Skole. Det forstår man godt. Nu glæder jeg mig personligt til at forstå og gøre jer klogere på, hvordan man finder pladsen til udvidelsen og tackler pladsproblemerne i den årrække, hvor det store byggeri står på.

Det håber jeg, at I vil læse med om. Ofte ender jeg jo med at skrive det, jeg tror, I vil læse om. I virkeligheden vil I måske hellere læse om noget andet. Et godt eksempel er den nye overgang over diget ved Bellevue Strandpark.

Først fik jeg én henvendelse fra en strandgæst, der var utilfreds med den - men den affejede jeg, fordi historien måske var lige "snæver" nok. En henvendelse mere tikkede ind og så endnu én, og til sidst måtte jeg jo cykle derud. Her kunne jeg selv konstatere, at den nye overgang er en regulær ulykke, der bare venter på at ske.

Det er der kommet en fin artikel om strandens tilgængelighed eller mangel på samme ud af, og jeg har fået en god reminder om, hvad lokaljournalistik også skal være. Tak for det.

Jeg skal jo helst være på pletten med alt det nye, der påvirker jeres hverdag i Vejlby-Risskov. Det gør trafik og trafiksikkerhed, så i dette nyhedsbrev får I også et overblik over alle kommunens kommende trafikprojekter for bydelen - med nyt om en cykelsti på Hørgårdsvej, omdannelsen af Lystrupvej og en hastighedsdæmpning på Nordre Strandvej.

God weekend, og tøv nu ikke med at kontakte mig på krkie@risskovliv.dk eller 20 90 62 77.

Så lover jeg selv at udvise mere rettidig omhu og reagere hurtigere end efter tredje henvendelse fremover.

Billede af Kristoffer Krogh Kiesbye
Billede af skribentens underskrift Kristoffer Krogh Kiesbye Journalist
Sådan ser Risskov Skole ud i dag. Snart skal den udvides på ny. Foto: Axel Schütt

Risskov Skoles drøm går i opfyldelse: Byrådet finder formue til ny udvidelse

Tidligt fredag morgen kunne Børn og Unge meddele, at politikerne i Aarhus Kommune under budgetforhandlingerne har fundet 153 millioner kroner til at udvide Risskov Skole.

- Vi er vildt glade, men også meget overraskede over, at der allerede bliver afsat penge til en udvidelse i næste budgetår. Det er dejligt, at der bliver taget politisk ansvar for de beslutninger, der har været med til at præge udviklingen i området, siger Lene Brejnegaard, der er skoleleder på Risskov Skole.

Med pengene på plads kan Børn og Unge for alvor begynde at belyse mulighederne for at udvide folkeskolen i samarbejde med skolens ledelse og bestyrelse.

Torsdagens budgetforlig rykker dog ikke på tidshorisonten - en ny udvidelse står næppe klar før om tidligst fem år.

I budgetforliget er politikerne i Aarhus Kommune blevet enige om at afsætte 153 millioner kroner til at udvide Risskov Skole, der allerede står med et presserende pladsproblem på grund af stigende elevtal.

Risskov Skole skal udvides på ny for mindst 153 millioner kroner.

Det står klart efter torsdagens budgetforlig, hvor politikerne i Aarhus Kommune blev enige om at afsætte en stor sum penge til at udvide både folkeskolen i Risskov og Engdalsskolen i Brabrand. De to skoleudbygninger finansieres af en udskydelse af byggeriet af en ny skole på Aarhus Ø.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi nu sender penge til to skoler i Aarhus Kommune, som er pressede på kapaciteten, og som kun bliver endnu mere pressede i fremtiden. Det betyder meget for elevernes muligheder for at lære, udvikle sig og have det godt, at de har plads og rum til at udfolde sig. Og det betyder noget for kvaliteten af undervisningen og for arbejdsmiljøet, at lærerne har mulighed for at skabe gode læringsmiljøer. Det giver vi dem nu, udtaler rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom, i en pressemeddelelse.

Med sine 909 elever samt fire specialklasser har Risskov Skole allerede et pladsproblem og er tre undervisningslokaler i underskud. Om fem år forudser skoleprognosen for Aarhus Kommune, at elevtallet vil være steget til 1.039 skolebørn. Til den tid viser kommunens egne opgørelser, at der vil mangle 11 undervisningslokaler.

Der er blevet taget politisk ansvar

Derfor har skoleleder Lene Brejnegaard svært ved at få armene ned over nyheden om, at der nu er afsat penge til en ny udvidelse af Risskov Skole.

- Vi er vildt glade, men også meget overraskede over, at der allerede bliver afsat penge til en udvidelse i næste budgetår. Det er dejligt, at der bliver taget politisk ansvar for de beslutninger, der har været med til at præge udviklingen i området, siger skolelederen.

Det har tidligere været på tale, at man skulle opføre en satellitskole, udfase skolens specialklasser eller flytte linjerne for skoledistriktet, men under hele processen har skolens ledelse såvel som bestyrelse foretrukket en løsning, hvor man udvidede Risskov Skole.

For nyligt kunne Anne Marie Due Schmidt, bygningschef for Børn og Unge, ligeledes bekræfte til RisskovLIV, at forvaltningen også helst ville udvide Risskov Skole - men at der formentlig først ville blive afsat penge i budgettet for 2024.

Rykker ikke på tidsplanen

Men nu har man fremtryllet pengene hurtigere end forventet, selvom det ifølge Børn og Unges egne undersøgelser kan blive nødvendigt at erhverve sig parken på den modsatte side af Vestre Strandallé, der er ejet af Teknik og Miljø, for yderligere 24 millioner kroner.

Med pengene til projektet på plads, får man en sikkerhed i det videre arbejde med udvidelsen, fortæller bygningschef Anne Marie Due Schmidt.

- Uden pengene på budgettet kunne vi kun arbejde videre ud fra en forventning om, at de ville blive sat af på et senere tidspunkt. Nu har vi pengene, og det giver en sikkerhed, når vi skal drøfte mulighederne for en udvidelse med skolens ledelse, bestyrelse og andre lokale, siger Anne Marie Due Schmidt.

Tager udfordringerne med oprejst pande

Det vil dog stadig tage sin tid, før en ny udvidelse af Risskov Skole står klar til indvielse. Nok er der fundet finansiering til en udbygning tidligere end forventet, men det rykker ikke på tidshorisonten for det kommende byggeri.

- Vi havde indregnet, at det næste år skulle bruges på at undersøge mulighederne for at udvide Risskov Skole, så selvom den nu er på budgettet, rykker det ikke væsentligt på tidsplanen. Vi stiler optimistisk mod at være færdige i 2027, men der er altid risici forbundet med disse projekter, siger Anne Marie Due Schmidt.

Men selvom pladsen på Risskov Skole i mellemtiden står til at skrumpe gradvist i takt med, at et stadig større antal elever starter, tager skoleleder Lene Brejnegaard udfordringen med oprejst pande.

- Vi glæder os til en spændende proces. Vi ved, at det tager lang tid, før der kan sættes en spade i jorden. Der vil måske være nogle kortsigtede udfordringer med pladsen i mellemtiden, men vi har hele tiden tænkt, at vi kunne løse dem, og det gør vi også via god dialog og samarbejde med vores bestyrelse, siger Lene Brejnegaard.

- Det skal vi nok tage hånd om.

Helle Vagnsø og Åse Pedersen tør ikke bruge den nye overgang over diget ved Bellevue Strand, men der skulle være ændringer "på trapperne". Foto: Kristoffer Krogh Kiesbye

Folk går i en bue udenom ny overgang ved Bellevue: - Jeg tør ikke gå ned ad den

Nogle gange er det de små ting, der skaber størst rav i den.

Eksempelvis overgangen over diget ved Bellevue Strandpark, som Aarhus Kommune for nyligt fik udskiftet. Den nye model er bare ikke faldet i god jord hos brugerne af Bellevue Strand.

- Jeg blev hofteopereret sidste år, og jeg tør ikke gå ned ad den, men jeg er ret overbevist om, at der kommer til at ske glatulykker på den, fortæller vinterbader Åse Pedersen til RisskovLIV.

Hos Aarhus Kommune er Johanne Dalgaard, der har været projektansvarlig for den nye overgang, nået frem til nogenlunde samme konklusion.

- Den gamle overgang var slidt og trængte til udskiftning, men den nye virker ikke helt efter hensigten, så nu får vi skiftet listerne til trinnene, siger hun.

Der er dog flere vinterbadere, der ville have elsket at blive inddraget i udformningen af den nye overgang.

- Jeg er irriteret over, at man ikke har lavet den nye overgang, så den fører hele vejen ned til badebroen. Handikappede skal helt til Ballehage Strand for at bade, fortæller vinterbaderen Dorthe blandt andet.

En spritny overgang over diget ved Bellevue Strandpark har været det helt store samtaleemne blandt besøgende på stranden, for den er så stejl og glat, at folk ikke tør bruge den. Det er ikke hensigten, og der vil ske ændringer, lover den ansvarlige fra Aarhus Kommune, men særligt vinterbadernes ønske om at få en overgang hele vejen ned til badebroen vil næppe gå i opfyldelse.

"Gå udenom, den er glat" udbryder den ene blondine i løbetights til den anden, da de når trappen ved den nyudskiftede overgang ved diget mellem Bellevue Strand og Bellevue Strandpark. Det kan lyde som indledningen på en blondinejoke, men de træffer det kloge valg og vandrer i en bred bue udenom overgangen gennem sandet.

Situationen gentager sig, da et ældre ægtepar iført morgenkåber kommer traskende i klipklapper med kurs mod det kolde gys.

"Hvad synes I om den nye overgang?" råber jeg til dem.

"Den er ubrugelig," lyder svaret, inden de ligeledes vælger at tage turen gennem sandet frem for at benytte trappen.

Samtlige personer, der kom gående over diget, da RisskovLIV var på stedet, valgte at gå udenom den nye overgang. Foto: Kristoffer Krogh Kiesbye

Det kan lyde som en petitesse, men alle hundeluftere, morgenbadere og vandrefolk, som undertegnede møder en tidlig morgen på Bellevue Strand, har en holdning til den nye overgang ved diget, som Aarhus Kommune for nyligt har fået opført.

Den holdning er ikke overvejende, men udelukkende negativ.

- Der er ingen tvivl om, at den gamle overgang havde aftjent sin værnepligt, men den nye er smallere, stejlere, og gelænderet sidder allerede løst. Det har i den grad været et samtaleemne, for den er glat, og man skal nærmest have en lup for at se, at der faktisk er trin på trappen, siger Åse Pedersen, der vinterbader ud fra Bellevue Badebro.

- Jeg blev hofteopereret sidste år, og jeg tør ikke gå ned ad den, men jeg er ret overbevist om, at der kommer til at ske glatulykker på den, siger hun.

Listerne bliver udskiftet øjeblikkeligt

At man risikerede at stå på røven, kunne Johanne Dalgaard, der er skov og landskabsingeniør ved Aarhus Kommune, også konstatere, da hun besigtigede den nye overgang. Det bliver der nu rettet op på, lover hun.

- Den gamle overgang var slidt og trængte til udskiftning, men den nye virker ikke helt efter hensigten, så nu får vi skiftet listerne til trinnene, så de bliver dobbelt så brede og dobbelt så høje, siger Johanne Dalgaard, der har været projektansvarlig for udskiftningen af overgangen, og tilføjer:

- Listerne kommer til at være magen til dem på de andre overgange i Risskov. Det var en fejl, at de ikke var det i første hug.

Listerne, som de så ud tirsdag, vil blive større, så chancen for at skvatte og komme til skade bliver mindre. Foto: Kristoffer Krogh Kiesbye

For det dur jo ikke at lave og have en overgang, hvis folk ikke benytter sig af den. Den tjener trods alt et formål.

- Ideen er jo, at den skal bruges, selvom der nok altid vil være nogen, der går udenom. Hensigten med overgangen er jo formentlig at skåne diget og mindske menneskelig erosion, siger Johanne Dalgaard.

Der er grænser for borgerinddragelse

Men spørger man vinterbaderne på Bellevue Badebro, havde det været dejligt, hvis man foruden at beskytte diget også havde tænkt hensynet til de mange brugere af Bellevue Strand ind undervejs i anlægsprocessen af den nye overgang.

- Jeg er irriteret over, at man ikke har lavet den nye overgang, så den fører hele vejen ned til badebroen. Handikappede skal helt til Ballehage Strand for at bade, fortæller vinterbaderen Dorthe.

- Jeg bader med et par damer, der har fået skiftet hoften, og de har problemer med at komme igennem sandet. Jeg har også set en etbenet krigsveteran kæmpe sig over overgangen og igennem sandet. Han klarede det godt, men det er en spildt chance for at gøre stranden og badebroen mere tilgængelig for alle.

Men nu er den nye overgang på plads uden at flugte med badebroen, og det ligger ikke lige i kommunens planer at flytte den på ny, fortæller Johanne Dalgaard.

- Da jeg var derude, kunne jeg se, at der også var mange mennesker, der brugte den nye overgang. Umiddelbart betragter vi opgaven som fuldført, når listerne er skiftet, men vi må se, hvad folk siger. Det nye overgang er smallere end den gamle, men ellers er det en én til én udskiftning, siger hun og tilføjer:

- Derfor placerede vi den nye, hvor den gamle var placeret. Den gamle overgang har fungeret indtil nu; folk kunne bade, og det kan de også nu.

Kunne man ikke have inddraget brugerne af Bellevue Strand i udformningen af overgangen?

- Vi laver ikke borgerinddragelse i forbindelse med almindelige driftsopgaver eller vedligehold. Da der er tale om en udskiftning af den gamle overgang, er der ikke sket nogen borgerinddragelse, siger Johanne Dalgaard.

Mobilitetsafdelingen i Aarhus Kommune har igangsat tiltag, der skal forbedre trafiksikkerheden ved blandt andet Stationsgade og Fortebakken. I denne artikel kan du læse mere om de trafikale udfordringer, som kommunen håber på at kunne løse i en ikke så fjern fremtid.  Foto: Kim Haugaard, JFM

Få overblikket: Her er der planer om skabe nye cykelstier og bedre trafikforhold i Vejlby-Risskov

Flere trafikprojekter er på tegnebrættet rundt omkring i Vejlby-Risskov, for der er sådan set løsninger nok på bydelens trafikale udfordringer og mobilitetsproblemer. Midler til at realisere dem er der til gengæld færre af.

For der er dem, der koster spidsen af en jetjager som eksempelvis omdannelsen af Lystrupvej til bygade, og så er der de mere lavthængende frugter som en cykelsti på Hørgårdsvej eller bedre overgange til og fra Vejlby Risskov Idrætscenter.

Du får overblikket over dem alle her.

Aarhus Kommune arbejder med flere forskellige trafikprojekter i Vejlby-Risskov - blandt andet for Hørgårdsvej, Lystrupvej og Nordre Strandvej. Nogle projekter er store, andre er små, ligesom nogle er nemmere at finde finansiering til end andre. Du får overblikket over dem alle lige her.

"Mobilitet" er sådan et skønt ord, men det er ikke alle steder i Vejlby-Risskov, hvor det er lige skønt for fodgængere, cyklister og bilister at bevæge sig fra A til B.

Der er trafikale udfordringer ved blandt andet Hørgårdsvej, Lystrupvej og Vejlby Risskov Idrætscenter, og via borgerhenvendelser eller kontakt til Vejlby-Risskov Fællesråd er Mobilitetsafdelingen i Aarhus Kommune blevet bekendt med problematikkerne.

De ville gerne løse dem alle, men det er et større kabale, der skal lægges for hele Aarhus Kommune, og midlerne i anlægsprogrammet for 2023 rækker kun så langt.

Herunder giver Mette Dyrlund Sahlertz, der er ansvarlig for mobilitetsudfordringerne i Aarhus Nord, et indblik i de både små og store trafikprojekter for bydelen - og vurderer, om man er tæt på at kunne finde pengene til at få dem sat i værk eller ej.

Få overblikket her.

Bedre overgange og stier ved og nær Vejlby Risskov Idrætscenter

Der er sådan set en tunnel under Tranekærvej, men som gammel elev på Risskov Gymnasium kan jeg skrive under på, at den aldrig blev brugt. Folk brugte i stedet samme gennemgang som fodgængeren, Google Street View-bilen har fanget her. Foto: Google Street View

Der er rigtig mange stisystemer, veje og overgange til og fra Vejlby Risskov Idrætscenter, som er noget juks. Det har Mette Dyrlund Sahlertz kunne konstatere sammen med blandt andre IK Skovbakken, Springcenter Aarhus, Risskov Gymnasium og Vejlby Risskov Fællesråd.

- Overgangen mellem gymnasiet og Vejlby Risskov Hallen fungerer dårligt, og på Hvidkildevej er der forvirring om, hvem der skal vige for hvem. Alt i alt er der mange små tiltag, der sammenlagt udgør et større arbejde med at forbedre mobiliteten i området, siger sagsbehandler Mette Dyrlund Sahlertz.

Hun arbejder i øjeblikket på at lave nedslagspunkter og skitsere økonomien for hver løsning, men det bliver nok ikke allerede i 2023, at trafiksikkerheden i området får et stort løft.

- Vi er ikke umiddelbart langt nok i projektafklaringen til, at vi kan nå at få tiltagene med på anlægsprogrammet for 2023. Vi har dog et problem med gymnasiets parkeringsplads, hvor cyklister kører ind og ud imellem bilerne. Vi håber på at få en løsning på programmet, ligesom en forbedring af forholdene på Hvidkildevej også ligger højt på listen, fortæller Mette Dyrlund Sahlertz.

Hørgårdsvej skal have en cykelsti

Der har været et ønske fra lokale om at få en cykelsti på Hørgårdsvej gennem en årrække, og der har sågar været en underskiftsindsamling. Foto: Google Street View

Aarhus Kommune har indført et tidsbegrænset parkeringsforbud på Hørgårdsvej for at forbedre sikkerheden for de mange cyklister på vejen. Nu kan det være, at de i stedet får sig en cykelsti.

- Vi er meget enige om, at en cykelsti kunne være nyttig, for mange cyklister bruger Hørgårdsvej til at komme ned til den store cykelsti langs vandet. Derfor indgår en cykelsti også i Aarhus Kommunes cykelhandlingsplan, siger Mette Dyrlund Sahlertz og tilføjer:

- I øjeblikket sidder en af mine kollegaer og prioriterer, hvor der skal bruges penge fra puljen. Antallet af brugere, natur og de eksisterende forhold for cyklister er nogle af de parametre, han bruger til det arbejde. Da der ikke er en cykelsti på Hørgårdsvej i øjeblikket, kan den score højt på, at der virkelig kan ske en forbedring.

Farten kan blive sænket på Nordre Strandvej

Der er meget morgentrafik og, der mangler overgange og udsynet kan være dårligt på grund af parkerede biler ved Nordre Strandvej. For at give særligt eleverne på Strandskolen en tryggere færdsel til og fra skole har Grundejerforeningen Vejlby Fed ansøgt om at få sænket farten på vejen på forsøgsbasis. Foto: Google Street View

Som en del af et forsøgsprojekt har Grundejerforeningen Vejlby Fed ansøgt om at få sænket farten fra 50 km/t til 40 km/t på blandt andet Nordre Strandvej samt Vestre Strandallé for at gøre særligt skolevejene tryggere.

- Jeg ved, at et forslag om fartdæmpning har været forbi rådmanden, der har accepteret det. Vi mangler endnu en afklaring om finansieringen af forsøgsordningen, men Nordre Strandvej er som udgangspunkt én af de udvalgte forsøgsstrækninger, som vi skal se nærmere på sammen med politiet. Det samme gælder Vestre Strandallé, siger Mette Dyrlund Sahlertz.

- Jeg ved, at politiet har været bekymrede over de mange sideveje på Nordre Strandvej. Normalt skal der være hastighedstavler efter hver sidevej, så det kan udvikle sig til en regulær skilteskov. Det forsøger vi at få afklaret, men problematikken er mindre på Vestre Strandallé.

 

Bedre forhold for bløde trafikanter ved Fortevej

Emmerys-butikken nær Risskov var et af de steder i postnummer 8240, hvor der bliver uddelt allerflest parkeringsbøder. Generelt holder der mange biler nær butikkerne omkring Fortevej, og det giver dårligt udsyn for de bløde trafikanter. Foto: Google Street View

Aarhus Kommune har fået adskillige henvendelser fra borgere, der oplever krydset omkring Fakta-butikken ved Fortevej som utryg for de bløde trafikanter.

Det forstår Mette Dyrlund Sahlertz godt.

- Vi håber på at få en løsning ved Fortevej på anlægsprogrammet snarest muligt, for vi synes også, den er lidt utryg. Der holder mange parkerede biler, som fodgængere og cyklister kan blive gemt bagved. Derfor vil vi  gerne snævre køresporene ind og sikre, at de bløde trafikanter bedre kan blive set, siger hun.

Lyskryds ved Ådalsvej er sat på pause

Lokale borgere har haft et ønske om at få etableret et signalanlæg her i krydset mellem Ådalsvej og Nordre Strandvej, men i øjeblikket er der ikke nok trafik på vejen til, at Mobilitetsafdelingen ser et stort behov for at efterkomme det. Foto: Google Street View

Der har været et ønske fra lokale om at få etableret et signalanlæg ved Ådalsvej/Nordre Strandvej, men det går ikke i opfyldelse foreløbigt. I øjeblikket er der simpelthen ikke nok trafik på vejen til, at Mobilitetsafdelingen kan forsvare at bruge økonomi på projektet, forklarer Mette Dyrlund Sahlertz.

- Måske kommer der et behov, hvis trafikstrømmene ændrer sig meget, men i øjeblikket afvises et signalanlæg ved Ådalsvej. Problematikken er egentlig, at cyklister gerne skal kunne krydse vejen, men vi ved, at signalanlæg har det med at tiltrække bilister, så det kan have en uhensigtsmæssig effekt, siger sagsbehandleren.

Fodgængere skal bruge nyt fortov ved centervej i stedet for rabatten

Det burde være muligt at finde finansiering til et fortov langs det forholdsvist nye busstoppested ved Vejlby Centervej i anlægsprogrammet for 2023. Foto: Google Street View

Inden for de seneste år er der kommet et busstoppested langs Vejlby Centervej nær grillbaren Oasen, men tilgængeligheden for fodgængere er aldrig rigtig fulgt med.  Det er en "lavthængende frugt," som burde komme med på anlægsprogrammet for 2023, fortæller Mette Dyrlund Sahlertz.

- Der mangler et fortov, så folk vandrer rundt mellem træerne.  Det er "Vildt med Vilje", fordi der er blevet plantet stauder mellem træerne, og her er det meget tydeligt, at der er kommet en trampesti. Det er ikke særligt hensigtsmæssigt, slet ikke hvis folk ender med at gå i rabatten, siger Mette Dyrlund Sahlertz.

- Jeg forventer, at fortovet bliver indstillet til anlægsprogrammet, men i sidste ende der det op til politikerne at vedtage det.

Bedre trafikafvikling fra Asylvej

Indkørslen til Villadsensvej på venstre hånd blev lukket af byrådet i Aarhus Kommune for et års tid siden, og det burde forkorte ventetiden for bilister ved signalanlægget ved Asylvej. Foto: Google Street View

Indkørslerne til en række af vejene på den modsatte side af Grenåvej, eksempelvis Villadsensvej og Bryggervej, er blevet lukket. Dermed forsvinder der nogle svingspor, men det har endnu ikke været muligt at lave de endelige ændringer i vejanlægget og signalanlægget.

Når det sker, burde det komme bilister på Asylvej til gode.

- Der har været problemer med trafikafviklingen fra Asylvej, men nu skal der ikke længere tages hensyn til bilister fra Villadsensvej.  Det fjerner noget ventetid, og der vil blive kigget på forbedringer af signalanlægget, siger Mette Dyrlund Sahlertz.

Omdannelsen af Lystrupvej tager tid

I 2020 kørte der omkring 17.100 biler på denne del af Lystrupvej før rundkørslen ved Djurslandsmotorvejen. Ifølge kommunens egne beregninger vil antallet stige til omkring 23.000 biler i 2030.

Fra politikere og lokale er der et ønske om at få gjort noget ved den trafikale situation på Lystrupvej, der gerne skulle omdannes fra indfaldsvej til bygade på sigt.  Det er en dyr proces, der er dømt til at tage tid. 

Ifølge Mette Dyrlund Sahlertz er det besværligt at igangsætte de store løsninger, før man har målt de mindre tiltag, der kommer som led i omdannelsen af industriområdet.

- Gennem lokalplanerne er der lagt op til, at der vil nye krydningsheller samt et nyt signalanlæg på Risskov-delen af Lystrupvej, og vi bliver nødt til at se, hvilken betydning de får for trafikken, inden vi kan vurdere yderligere tiltag, siger Mette Dyrlund Sahlertz.

- Viengevej blev oprindeligt etableret som en omfartsvej, der kunne aflaste Lystrupvej. Projekttiltag, der skal flytte trafikken til Viengevej er meget omkostningstunge, og det er derfor ikke nogen, jeg kan få med i prioriteringen af anlægsprogrammet. Beløbene overstiger simpelthen bevillingerne, siger hun.