Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger RisskovLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

 Foto: Jens Thaysen, JFM

Hvad skal der ske med Strandhuset?

Hvis vi nu leger associationsleg, lyder det så ikke lækkert med et strandhus på Badevej?

Et sted, hvor du kan ligge på en strandseng med en god bog i den ene hånd og en spritz i den anden. Bølgerne skvulper, solen bager, og du har intet, du skal nå. Freden er fuldkommen.

Dejligt, ikke? - Men det er også den diametrale modsætning til den få år gamle kamp om Rolighedsvej 16A, Strandhuset i Risskov, der var alt andet end fredfyldt. I dag er adressen ændret til Badevej 25, fordi vejen blev omlagt, da den gamle jernbanebro blev nedlagt, men huset står, som det gjorde dengang i 2019.

Her ville to udviklere udstykke grunden, restaurere den bevaringsværdige bygning og opføre en ny bolig, som de sammen med deres familier kunne flytte ind i. Det lyder relativt harmløst, men endte ganske betændt - blandt andet fordi den gældende og nyligt vedtagne lokalplan forbød udstykning på grunden.

Det er ikke for sjov, at det er blevet kaldt den største "lille" lokalplansag i mands minde, for først blussede modstanden op blandt lokale i Risskov, så spredte den sig som en steppebrand til resten af Aarhus og sidenhen helt ind i byrådssalen, hvor rådmanden blev beskyldt for vennetjenester.

Det var et værre morads, og det er sådan set også et ganske dækkende ord for Strandhusets tilstand i dag. Vildnis har fået lov at vokse frit, efeu slænger sig op ad facaden, og der er dem, der beskylder ejerne for at lade bygningen forfalde med fuldt overlæg.

Men for første gang siden lokalplansagen blev trukket, tager ejerne af grunden nu bladet for munden og fortæller om sine reviderede planer for bygningen til RisskovLIV. Jeg kan ligeså godt afsløre, at der som udgangspunkt ikke er noget odiøst over dem.

Familien Buus-Horsbøl har fortsat planer om at flytte ind i den bevaringsværdige villa, og en arkitekt er i øjeblikket godt i gang med at tegne på et projekt for bygningen. Nedrives skal den ikke, og der er heller ikke nogen intentioner om at forsøge at få den udstykket på ny, fortæller Anders Horsbøl, der er samlever til ejeren af Strandhuset, Gitte Buus Jensen.

Personligt tager jeg de ord for pålydende, indtil der måtte være grund til andet. For når man først brænder nallerne én gang, er der vel ingen grund til at gøre det igen?

Tilbage er kun at ønske dig god weekend. Jeg kan altid fanges på krkie@risskovliv.dk eller 2090 6277, hvis du har input eller et tip til en historie.

Billede af Kristoffer Krogh Kiesbye
Billede af skribentens underskrift Kristoffer Krogh Kiesbye Journalist
Sådan tager Strandhuset sig ud i dag. Foto: Kristoffer Krogh Kiesbye

Ejeren af Risskovs mest omstridte ejendom tager bladet fra munden: Her er de nye planer for 'Strandhuset'

Siden lokalplansagen for Strandhuset blev blæst omkuld af en massiv proteststorm, har det været småt med information om fremtiden for den bevaringsværdige bygning.

Nu sætter Anders Horsbøl, hvis samlever ejer det hvidkalkede hus ved Risskov Strandpark, for første gang ord på familiens planer for ejendommen.

- Tanken er, at min familie og jeg skal tage huset i brug, og den proces har vi et ønske om at få sat gang i snart. En arkitekt er i gang med at tegne et projekt, der skal bevare den eksisterende bygning, og vi håber på at kunne kigge nærmere på det til efteråret, fortæller Anders Horsbøl til RisskovLIV.

Han åbner samtidig også op for, at Aarhus Kommune kan udleje ejendommen midlertidigt eller sågar købe den. Alt er til salg, som han siger.

Ejerne af Strandhuset har ingen interesse i at lade bygningen forfalde, fortæller Anders Horsbøl, hvis samlever ejer grunden med den bevaringsværdige bygning. Familien har fortsat planer om at flytte ind og har i øjeblikket en arkitekt til at tegne på et projekt, der overholder lokalplanen.

Bedst som man troede, at sagaen om Rolighedsvej 16A, måske bedre kendt som Strandhuset, var død og begravet, puster formanden for Teknisk Udvalg, Solveig Munk (EL), atter liv i gløderne.

Den Hack Kampmann-tegnede villa dannede rammen for en af nyere tids mest omstridte forslag til lokalplan i Aarhus Kommune. Ejerne havde planer om at udstykke grunden med den bevaringsværdige bygning for at bygge to liebhaver-villaer i dets sted.

Men forslaget blev mødt med en proteststorm fra lokale i Risskov såvel som borgere fra andre dele af Aarhus. Kritikken blæste så længe og vedvarende, at ejerne til syvende og sidst valgte at trække projektet i ellevte time - få dage byrådets behandling af sagen.

Det skete i 2020. Sidenhen har huset stået uberørt, buskadset er vokset vildt, og efeu er begyndt at slænge sig langs facaden. Solveig Munks frygter nu, at bygningen går i forfald. Derfor har hun sat forvaltningen i værk med at undersøge, hvorvidt man kan tvinge ejerne til at vedligeholde bygningen, udarbejde en bevarende lokalplan for grunden eller sågar tvangsudleje den til boligløse eller flygtninge.

- Jeg har hørt beskrivelser af den bevaringsværdige bygnings tilstand, og man kunne jo få den mistanke, at ejeren kunne være interesseret i at lade huset forfalde mest muligt, så det bliver nemmere at få en nedrivningstilladelse i fremtiden, siger Solveig Munk.

Men allerede før der for alvor kommer ild i bålet, er Anders Horsbøl ude og agere brandslukker. Til RisskovLIV fortæller udviklingsdirektøren ved developer-virksomheden 1927 Estate og samlever til den ene medejer af Strandhuset, Gitte Buus-Jensen, at familien ikke har nogen interesse i at lade bygningen forfalde.

Tværtimod.

- Tanken er, at min familie og jeg skal tage huset i brug, og den proces har vi et ønske om at få sat gang i snart. En arkitekt er i gang med at tegne et projekt, der skal bevare den eksisterende bygning, og vi håber på at kunne kigge nærmere på det til efteråret, fortæller Anders Horsbøl til RisskovLIV.

Holder sig til lokalplanen

Han besøgte selv Strandhuset i forrige uge og kunne som Solveig Munk konstatere, at der skal gøres noget ved bevoksningen på bygningens facade.

- Det er rigtigt, at det kan skade bygningsværket, så det får vi fjernet hurtigst muligt, men hvad angår husets tilstand indvendigt, har vi vores rådgivende ingeniørs ord for, at standen ikke forringes af, at vand og varme er frakoblet, siger Anders Horsbøl.

Dermed ikke sagt, at han og familien kunne flytte ind i morgen. Bygningen fra 1908, der tilhørte Psykiatrisk Hospital, må slet ikke bruges til beboelse i øjeblikket.

- Nu får vi tegnet op til en bolig, og så skal vi have søgt om tilladelse til at bruge ejendommen til bebyggelse.  Planen er at renovere den nuværende bygning og lave et anneks eller tilbygning, eller også renoverer man det nuværende anneks og tilbygning, siger Anders Horsbøl og tilføjer:

- Det er principielt det, lokalplanen tillader dig, og det er også de muligheder, arkitekten arbejder ud fra i øjeblikket.

Kommunen kan udleje Strandhuset

Mens arkitektens arbejde pågår, byder Anders Horsbøl Solveig Munks forslag om at udleje bygningen til boligløse eller flygtninge velkomment.

- Vi har selv drøftet, om det gav mening at bruge det som hus til flygtninge, så kommunen skal være velkomne, hvis de ønsker at udleje det midlertidigt. Alt er til salg, så kommunen kan også købe ejendommen, men det er og har hele tiden været vores tanke at bruge det som bolig til familien, siger Anders Horsbøl.

Men, og der er et men. Spørgsmålet er, om Aarhus Kommune finder Strandhuset egnet til at huse eksempelvis flygtninge.

- Standen er, som da vi lukkede forslaget til lokalplan, men jeg tror ikke, mange ville finde den nuværende indretning særligt attraktiv at bo i.  Det er blevet brugt som institution i en årrække, så der er mange rum med elektroniske låse for, og der er stadig tegninger på væggene fra tidligere beboere, siger Anders Horsbøl og tilføjer:

- Der er ikke rigtigt noget i huset, og der mangler eksempelvis et køkken, så meget skal laves om på bygningen.

Men nu fortæller du mig, at du og din familie har planer om at tage huset i brug. Det er jo en ejendom, som der har været meget ballade omkring, så er I nervøse for at ruske op i sagen på ny ved at foretage jer noget med ejendommen?

- Det er klart, at det er et hus, alle har en holdning til, men jeg tror også, at alle gerne så, at der skete noget med grunden og huset, så det ikke bare står tomt.

Strandhuset i 2019, mens lokalplansagen stadig rasede i Risskov og i Aarhus Byråd.  Foto: Axel Schütt

Uro på Rolighedsvej: Vi guider dig igennem hele balladen om byggeplanerne for Strandhuset

Det er sjældent, at byggeplaner for blot to huse modtager hele 180 indsigelser, men det vidner om den modvind, som projektet for Strandhuset blev mødt med i 2019.

Det foreslåede byggeri antændte gnister lokalt langs Fedet, men af principielle årsager kastede fællesråd fra andre dele af Aarhus sig også ind i kampen, der derfor blev døbt som den største “lille” lokalplansag i Aarhus Kommune.

Nu er der så igen nyt om fremtiden for den bevaringsværdige bygning, og derfor fortjener kampen om Rolighedsvej 16A at blive opridset på ny.

Dramatik var ikke en mangelvare, for der blev demonstreret på gaderne, og kommentarfelterne på Facebook var rødglødende. Den ene bygherres børn følte sig hetzet i sin folkeskole, faktuelt forkerte oplysninger blev spredt, og rådmand Bünyamin Simsek (V) blev af visse kolleger i Aarhus Byråd beskyldt for at gøre sin logebror vennetjenester.

Det lyder næsten som noget fra en lokal spændingsroman - dog med en noget abrupt afslutning. For forløsningen for kritikerne kom aldrig, da forslaget blev trukket, inden det endte på beslutningstagernes bord.

Her forsøger vi at give dig overblikket over sagen, der for få år siden fyldte så meget i Vejlby-Risskov.

Vi nærmer os efterhånden to-års jubilæet for, at der blev sat et foreløbigt sidste punktum i en af nyere tids mest betændte lokalplansager i Risskov - kampen om Rolighedsvej 16A.

Lokalplan 1113 og planerne om at udstykke grunden, hvorpå Strandhuset stadig står, blev lagt i graven den 12. december 2020 efter massiv modstand fra lokale såvel som borgere fra andre af byens afkroge.

Nu er der nyt fra ejerne, der fortsat ønsker at flytte ind  og arbejder på et projekt for den bevaringsværdige bygning. Det kalder på et tilbageblik.

For det hvidkalkede hus ved Risskov Strandpark dannede rammen for en kampplads, hvor slagene blev udkæmpet med underskriftsindsamlinger, borgermøder og på de sociale medier. Det lyder jo som kerneeksemplet på et velfungerende lokaldemokrati, men i krig er sandheden det første offer, og det var ikke alle af kritikernes påstande om det planlagte byggeri, der i sin tid kunne bestå et faktatjek.

Om det var med til at afspore debatten, skal jeg ikke kloge mig på, men den rasede i hvert fald på de lokale Facebook-tråde - og ikke altid i det bedste toneleje. Så meget fyldte og splittede sagen, at datteren til den ene af bygherrerne angiveligt følte sig hetzet i sin folkeskole, fordi hendes far "ville ødelægge Risskov Strandpark".

Slagmarken strakte sig også hele vejen ind i byrådssalen og blev en varm kartoffel med alt fra mudderkastning til deciderede beskyldninger om politiske vennetjenester og lyssky forvaltningsskik, men en politisk afslutning fik sagen aldrig - ligesom modstanderne af de omstridte byggeplaner heller ikke fik fuldkommen forløsning, selvom lokalplansagen blev skrottet.

Velkommen til historien om Risskovs måske største "lille" lokalplansag.

Lokalplanen for det gamle psykiatriske hospital bliver vedtaget

Det nu tidligere Psykiatrisk Hospital, Risskov Foto: Axel Schütt

Vi starter tilbageblikket med enden på en lokalhistorisk epoke i Vejlby-Risskov.

Psykiatrisk Hospital blev solgt fra til byudvikling, og lokalplan 1031 blev vedtaget i juni 2017. Strandhuset, der blev opført i 1908 som funktionærbygning og siden 1960'erne anvendt til brug af psykiatrisk hospital, indgik i den vedtagne lokalplan.

Heri fremgår det, at det Hack Kampmann-tegnede hus er bevaringsværdigt og skal bevares, ligesom den mere end 3.000 kvadratmeter store grund ikke må udstykkes.

Særligt den sidste del er værd at hæfte sig ved, for få år senere forsøger ejerne af grunden at få lov til at udstykke grunden med en ny lokalplan.

Og så tager tingene ellers fart.

Hvad fik spliden til at opstå?

Her er en visualisering fra selve forslaget til lokalplan, der viser, hvordan det planlagte byggeri kunne have taget sig ud. Foto: Lokalplan 1113

Men i første omgang spoler vi tiden en tak længere tilbage.

I 2014 køber Gitte Buus Jensen og hendes far, Lars Buus Jensen, Strandhuset for lidt under seks millioner kroner. Ifølge Århus Stiftstidende er det med henblik på at udstykke det store stykke jord til fire grunde, hvilket Aarhus Kommune afviser.

Gitte Buus Jensen er ejer af ejendomsudviklingsselskabet 1927 Estate, hvor hendes samlever, Anders Horsbøl, er udviklingsdirektør. Sammen med Martin Busk, direktør i developer-virksomheden Bricks, igangsætter de i 2019 et lokalplansag, der skal dele grunden i to lige store dele.

Planen er, at Familien Buus-Horsbøl skal opføre en ny stor villa på 480 kvadratmeter og flytte ind, mens Martin Busk og hans familie i stedet rykker ind i et restaureret Strandhus med en nyopført tilbygning ud mod letbaneskinnerne.

Det er aldrig intentionen at rive den bevaringsværdige bygning ned, men det nye forslag til lokalplan strider imod forbuddet om at udstykke grunden fra den relativt nye lokalplan fra 2017.

De første gnister antændes lokalt - og spreder sig som en steppebrand

Det var på Strandvænget, at de første protester opstod. Foto: Boliga

De nye byggeplaner for Strandhuset falder først Vejforeningen Strandvænget for brystet, og med hjemmesiden 'Bevarstrandparken.dk' samt en underskriftsindsamling starter beboerne på den nærliggende vej en kampagne imod forslaget.

Heri argumenterer modstanderne blandt andet for, at den nye bebyggelse vil ødelægge helhedsindtrykket af Risskov Strandpark. Samtidig slår de et slag for, at man bør respektere den kun to år gamle lokalplan for omdannelsen af Psykiatrisk Hospital.

- Så vi synes, man skal respektere den og ikke ændre den til en ny blot to år efter. Man må kunne stole på, at en lokalplan skal holde længere, ellers går det også ud over tilliden til byrådet, siger Hans Jørgen Iversen, talsmand for Vejforeningen Strandvænget, til Århus Stiftstidende den 19. december 2019.

Senere breder modstanden imod lokalplanforslaget sig til andre dele af Aarhus. Gruppen "Med Hjerte for Aarhus," der består af repræsentanter fra forskellige fællesråd, grundejerforeninger og beboergrupper, kaster sig også ind i kampen af principielle årsager.

- Personligt mener jeg, at sagen er bekymrende i forhold til transparens i lokalplansager og hvorvidt, der er lige adgang til beslutningstagerne. Helt konkret savner jeg stadig svar på, hvad den saglige begrundelse er for at ændre i en kun to og et halvt år gammel lokalplan, fastslår Jeppe Spure Nielsen, der sad i kontaktrådet for "Med Hjerte for Aarhus" til Stiften i maj 2020.

Ikke alle påstande holder stik

Du kan måske argumentere for, at Strandhuset er en integreret del af Risskov Strandpark, men bygningen ligger på en privat grund udenfor det rekreative område.Foto: Henrik Lund

Der bliver dog stillet spørgsmålstegn ved, hvorvidt noget af harmen imod projektet ved Strandhuset bygger på misinformation og faktuelt forkerte påstande.

Undervejs i striden om Strandhuset står der blandt andet på hjemmesiden 'Bevarstrandparken', at "en del af af Strandparken er blevet solgt til ejendomsudviklere".

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at Martin Busk, Anders Horsbøl og Gitte Buus Jensen er ejendomsudviklere, men resten af påstanden viser sig eksempelvis at være forkert. Der er aldrig blevet solgt en del af Risskov Strandpark fra. Byggeprojektet ligger på en privat grund, der ikke indgår i det rekreative område.

Århus Stiftstidende faktatjekker og finkæmmer påstandene, som kampagnen mod forslaget bygger på - og finder flere fejl. Men på det tidspunkt er debatten måske allerede kæntret.

Mere end 1.000 mennesker har nemlig skrevet under på en underskriftsindsamling, som i bedste fald skulle være blevet formuleret mere præcist. Grundejerforeningen Vejlby Fed deler også kampagnen til sine mange medlemmer.

Det medfører ifølge Århus Stiftstidende, at der opstår en nærmest ond stemning på de lokale Facebook-grupper, og Martin Busk udtaler blandt andet til mediet:

- Jeg bryder mig ikke om det, når min 13-årige datter kommer hjem fra skole og fortæller, at andre børn spørger, hvorfor hendes far vil smadre Risskov Strandpark. Det går mig på. Men vi vil ikke ligge under for de her ufine metoder, hvor nogle går efter manden og ikke bolden, sagde han. 

Der insinueres vennetjenester mellem rådmanden og bygherrerne

Administrerende direktør for 1927 Estate Søren Hampen Kristensen og tidligere rådmand Bünyamin Simsek, der den 1. april tiltrådte som driftsdirektør i virksomheden. Foto: 1927 Estate

Men du kan argumentere for, at det ikke kun er i Risskov, at sagen bliver mere og mere betændt. I byrådssalen udvikler det sig også til en varm kartoffel.

Enhedslisten og De Radikale har længe opponeret mod det foreslåede byggeprojekt ved Strandhuset, og i begyndelsen af 2020 begynder den politiske mudderkastning. Partierne stiller nemlig spørgsmålstegn ved habiliteten hos den daværende rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V).

Rådmanden er medlem af Aarhus Borgerlige Skydeselskab. Det er Martin Busk, den ene af de mulige bygherrer bag ændringerne ved Strandhuset, også. Derfor går rygterne om vennetjenester.

- Jeg tror, det er en jagt- eller skydeloge. Og logebrødre forpligter sig ofte til gensidigt at hjælpe hinanden. Man melder sig jo ind i et regelsæt, siger byrådsmedlem Keld Hvalsø (EL) i januar 2020 til Århus Stiftstidende.

I kølvandet på beskyldningerne mod Bünyamin Simsek undersøger juristerne i Borgmesterens Afdeling rådmanden. De vurderer ikke, at rådmanden er inhabil i den konkrete lokalplansag.

- Min relation til Martin Busk skal ses i den sammenhæng. Jeg møder ham i professionelle sammenhænge som andre erhvervsdrivende. Konkret sker det ved erhvervsarrangementer som indvielser, virksomhedsbesøg og netværksmøder. Arrangementer, hvor jeg ikke har indflydelse på, hvem der inviteres, skriver Simsek blandt andet i sin redegørelse til kommunens jurister.

Det er ikke første og bliver heller ikke sidste gang, at der stilles spørgsmålstegn ved rådmandens habilitet.

Bünyamin Simsek har sidenhen mistet sin titel som rådmand, men er fortsat byrådsmedlem for Venstre. Til gengæld er han siden blev ansat som driftsdirektør for 1927 Estate, der jo som bekendt er ejet af Gitte Buus Jensen og har Anders Horsbøl som udviklingsdirektør.

Han må ikke deltage i byrådssager, der vedrører virksomheden.

Modstanden påvirker politikerne

Frem til langt ind i den politiske proces virkede det til, at der var et flertal for lokalplansagen. Kort før den endelige beslutning tydede det dog på, at den folkelige modstand havde fået det til at krakelere. Foto: Kim Haugaard, JFM

Den største politiske modstand mod byggeriet på Rolighedsvej er næsten frem til det sidste drevet af Enhedslisten, De Radikale og SF. Men kort før lukketid og den endelige byrådsbehandling af lokalplanforslaget begynder flertallet måske at smuldre.

Teknisk Udvalg har sagen på sin dagsorden i begyndelsen af december 2020, og her tager både Socialdemokratiet, De Konservative og Venstre forbehold. Det betyder, at de først tager endeligt stilling til byggeplanerne i deres byrådsgrupper kort før det afgørende byrådsmøde.

Den store og vedvarende modstand fra lokale og netværk som "Med Hjerte for Aarhus" er ikke til at ignorere.

- Når vi har taget forbehold, er det, fordi der er kommet utrolig mange høringssvar, og vi har haft udvidede foretræder, hvor mange engagerede mennesker har givet deres synspunkter på selve projektet. Det fortjener en grundig debat, inden vi tager endelig stilling i sagen, siger daværende byrådsmedlem for Venstre, Almaz Mengesha, til JP Aarhus.

Men om et flertal af byrådets politikere var imod det omstridte forslag for Rolighedsvej 16A, får vi aldrig at vide.

Ejerne trækker forslaget tilbage

Martin Busk, der i sin tid havde planer om at flytte ind i Strandhuset med sin familie, er sidenhen flyttet ind i nybyggede Nicolinehus på Aarhus Ø.  Han er direktør for Bricks Ejendomme, der har bygget det store projekt.  Foto: Søren Willumsen

For den 12. december 2020, fire dage før byrådets endelige drøftelse af lokalplanen, vælger Familien Busk og Familien Buus-Horsbøl selv at trække tæppet væk under sine byggeplaner.

Martin Busk forklarer beslutningen således til Århus Stiftstidende:

- Der er nu gået to år med en meget heftig debat, som har fyldt rigtigt meget mentalt. Og jeg må sige, at det har ødelagt humøret og lysten til at flytte ind i det hus, hele familien ellers i første omgang havde glædet sig til. Det handler om livskvalitet, og vi har ikke længere lyst til at bo der, sagde developer Martin Busk.

- Vores tilgang var selv at bo der. Men den demokratiske proces blev kortsluttet. Det blev populisme, fordi nogle udsendte falske oplysninger om projektet til flere tusinde mennesker i Risskov.

Når nu ejerne af Strandhus-grunden ikke ønskede at fortsætte, blev sagen strøget fra byrådsmødets dagsorden.

- Min anbefaling vil være, at vi afviser sagen og piller den af dagsordenen. I det ligger også, at den dermed er lukket, og at sagen ikke igen kan rejses på samme grundlag, lød det dengang fra borgmester Jacob Bundsgaard (S) med henvisning til, at ejerne må komme med et andet projekt, hvis de i fremtiden måtte ønske at bygge på grunden.

Efterspillet

Her ses grunden med Strandhuset oppefra. Juridisk er der intet, som forhindrer en ejer i at forsøge sig med et nyt forslag til lokalplan på grunden.

Beslutningen om ikke at bekende kulør fra politisk side af faldt ikke i god jord hos flere af kritikerne af kommunens ageren i sagen.

Få minutter efter at sagen blev begravet i byrådssalen, udsendte Grundejerforeningen Vejlby Fed og 'Med Hjerte for Aarhus' en fælles pressemeddelelse med følgende udmelding:

- Lige så glade vi er for, at sagen er droppet, lige så meget undrer vi os fortsat over, at mange af jer byrådsmedlemmer ikke finder det ulejligheden værd at diskutere de politiske komplikationer i sagen og svare borgere på de mange spørgsmål stillet gennem to år.

- Vi kan kun tyde byrådets beslutning sådan, at byrådets flertal hermed bekræfter, at samme flertal står bag den eksisterende lokalplan med dens natur- og kulturbeskyttelse af Strandparken og Rolighedsvej 16A og dermed tilkendegiver, at området således ikke kan udstykkes og/eller bebygges yderligere. Dette bør nu ligge helt klart for ejere, forvaltning, politikere og borgere.

Men i praksis er der som sådan intet til hinder for, at de nuværende ejere eller en fremtidig ejer henvender sig til kommunen og anmoder forvaltningen om lov til at udarbejde en ny lokalplan for grunden - en ny lokalplan, der eksempelvis kunne give lov til at udstykke grunden.

Historien har bare vist, at det med stor sandsynlighed vil blive mødt med massiv modstand. I stedet fortæller Anders Horsbøl her til RisskovLIV, at han og familien fortsat agter at flytte ind i Strandhuset og i øjeblikket har arkitekter til at arbejde på et projekt, der skal bevare den bevaringsværdige bygning.