Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger RisskovLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Solveig Munk fra Enhedslisten mener, det er en fejl, at man ikke har fokus på at få flere almene boliger til Strandskolens skoledistrikt i ny plan for bedre fordeling af nyt almennyttigt byggeri.

Parti er klar til at opkøbe villaer for at bygge almene boliger

Risskov får ofte prædikatet "rigmandsghetto," men det er misvisende, hvis vi kigger på postnummer 8240 Risskov som helhed. I Ellevangskolens skoledistrikt er 34 procent af boligerne almene, mens andelen i Risskov Skoles distrikt er 24.

Men i forhold til det kommunale gennemsnit på 27 procent, ligger Strandskolens skoledistrikt langt under med sine kun to procent almene boliger.  Er det et problem? - Ja, mener Solveig Munk (EL), der er konstitueret formand for Teknisk Udvalg.

Aarhus Kommune har med sin boligpolitik et ønske om at skabe så blandet en by som muligt, og derfor undrer det byrådspolitikeren, at den nyligt vedtagne plan om bedre fordeling af almene boliger helt forbigår Strandskolens skoledistrikt - for i stedet at udpege oplandsbyer som Nye, Lisbjerg og Lystrup som steder, hvor der kan bygges mere almennyttigt.

Det er en fejl, mener Solveig Munk. For ideelt set skal direktørens børn dele klasseværelse med arbejderklassens børn. Skal det ske i Strandskolens distrikt, er hun åben for at tage nye - og nogle ville måske sige drastiske - midler i brug.

Folketinget ventes denne sommer at vedtage en ny lovpakke, som blandt andet gør det muligt for Aarhus Kommune at opkøbe villaer for at omdanne eller bygge almene boliger i deres sted.

Men det kræver dog, at byrådet i Aarhus Kommune er åbne for at tage den del af den kommende lovpakke i brug - og det er måske ikke nogen vindersag at opkøbe villaer i Risskov med al virakken omkring det tredje forslag til lokalplan på Agerbæksvej in mente.

Vejforeningen på L. P. Bechs Vej er også stødt på en speget tabersag. Længe har den strittet imod planerne om at opføre en etagebolig i et smørhul, som ligger i et limbo mellem stikvejen og Nordre Strandvej.

Nu har to klageinstanser afvist beboernes anker, og nedrivningen er så småt gået i gang. Det ærgrer vejformand Niels Christian Toppenberg, for han troede, at den hellige grav var velforvaret.

Det - og årsagen til, at den tidligere rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), forsøgte at sætte en stopper for byggeplanerne - kan du læse meget mere om i dette nyhedsbrev, hvor vi prøver at opsummere hele sagen fra start til slut.

Samtidig er det forhåbentligt slut med at føle sig utryg på sine gå- eller løbeture i Mollerup Skov, som den seneste måneds tid har været hærget af en mulig seriekrænker. Tirsdag kunne Østjyllands Politi anholde en 26-årig mand for blufærdighedskrænkelse takket være en vaks kvinde.

Det var alt fra mig for nu, men jeg er altid at fange på 2090 6277 eller krkie@risskovliv.dk.

Billede af Kristoffer Krogh Kiesbye
Billede af skribentens underskrift Kristoffer Krogh Kiesbye Journalist
Veriparkens 347 lejligheder, som blev opført 1957-1962, er et af de mest iøjnefaldende almennyttige boligområder i Vejlby-Risskov. Foto: Kim Haugaard

Enhedslisten vil have flere almene boliger til Risskov: - Vi er åbne for at opkøbe villaer for at bygge billigere boliger

I Aarhus Kommune er Skåde Skoles skoledistrikt det eneste sted, hvor der er færre almene boliger end i Strandskolens distrikt.

Derfor er det ifølge Solveig Munk (EL), der er konstitueret formand for Teknisk Udvalg, en fejl, at skoledistriktet i Risskov ikke er blevet udpeget som et område med potentiale for flere almene boligbyggerier i ny plan fra Aarhus Kommune.

Hun mener, at direktørens børn skal blandes med arbejderklassens, og for at det i højere grad sker i Risskov, er hun åben for at tage et kommende redskab i brug. Folketinget ventes nemlig at vedtage en ny lovpakke denne sommer, der gør det muligt for Aarhus Kommune at opkøbe villaer for at bygge almene boliger i deres sted.

Faktisk har andelen af almene boliger i Strandskolens skoledistrikt været dalende i en årrække, men det ser ud til at vende på grund af byudviklingen.

Steffen Wich (S) og Jakob Søgaard Clausen (DF) ville foretrække, at det lave antal almene boliger stiger helt naturligt i forbindelse med nye byggeprojekter.

Der er for få almene boliger i Strandskolens skoledistrikt, mener byrådspolitiker Solveig Munk (EL). Derfor er hun åben for, at Aarhus Kommune kan opkøbe villaer i Risskov for at bygge almene boliger i deres sted, hvis en ny lovpakke fra Folketinget gør det muligt. To andre medlemmer af Teknisk Udvalg så hellere, at man fik flere almene boliger ind i området via nye byggeprojekter.

Forskellen er til at få øje på, for mens 74 procent af boligerne i Søndervangskolens skoledistrikt i Viby er almene, er tallet for Strandskolens distrikt blot to procent.

Det er næsten som nat og dag, og derfor undrer det Solveig Munk (Ø), konstitueret formand for Teknisk Udvalg, at byrådet i Aarhus Kommune ikke har taget højde for differencen med sin nye plan for bedre fordeling af almene boliger i kommunen.

Onsdag blev den endeligt vedtaget. Baggrunden er et ønske om en mere blandet by, men det er særligt i oplandsbyerne som Lisbjerg, Elev og Nye, der i disse år gennemgår en massiv byudvikling, at et flertal af politikerne i Aarhus Byråd ser størst potentiale for at opføre flere almene boliger.

Men spørger man Solveig Munk, er det en fejl, at man ikke fokuserer mere på at bygge almene boliger i Strandskolens skoledistrikt -  eller i Skåde Skoles distrikt, hvor du ikke finder én eneste almen bolig.

- Strandskolens distrikt samt Skåde Skoles burde være en del af planen, for hvis det handler om at skabe en blandet by, skal det jo være sådan, at direktørens børn møder arbejdsklassens børn, siger Solveig Munk og tilføjer:

- Det er traditionelle villakvarterer, og hvis man vil have en spredning i befolkningen, så er det en god ide med boliger, der er til at betale.

Solveig Munk fra Enhedslisten er stedfortræder for partikollegaen Laura Bryhl, der er på orlov på ubestemt tid. Foto: Solveig Munk

Villaerne behøver ikke blive revet ned

Men sådan som boligpriserne i Vejlby-Risskov har udviklet sig gennem en årrække, er det ikke hvem som helst, der har råd til at slå sig ned i kvarteret. Men et nyt værktøj kan være på vej til Aarhus Kommune, som kan bane vejen for byggeriet af flere billige og almene boliger i eksempelvis Strandskolens skoledistrikt.

Folketinget ventes denne sommer at vedtage en ny lov, som blandt andet gør det muligt for Aarhus Kommune at opkøbe villaer for at bygge almene boliger. Det redskab ser Solveig Munk som en måde at gøre op med skævheden i fordelingen af almene boliger i eksempelvis Strandskolens distrikt.

- Lige nu bruger vi kvotetildelingen, hvor en andel af boliger i nye byggeprojekter skal være almene, men vi har brug for flere redskaber, siger Solveig Munk.

Vil du være klar til at købe private ud af deres boliger for at rive boligerne ned og så lave almene boliger i Risskov?

-Ja, det vil jeg være klar til. Det er ikke ensbetydende med, at man skal rive villaerne ned. Måske kan de bare bygges om, siger Solveig Munk.

- Hvis den vedtages af Folketinget, får vi muligheden for at gøre brug for nogle nye værktøjer til at sikre flere almene boliger, men lovpakken skal drøftes politisk i byrådet.

Bente Lykke Sørensen, bystrategisk chef i Aarhus Kommune.

Byudviklere slipper ikke for at bygge almene boliger

Faktisk har andelen af almene boliger i Strandskolens skoledistrikt været faldende i en årrække, hvilket kan skyldes, at det samlede antal boliger er vokset via byudviklingen langs Lystrupvej.

Men tidligere har Aarhus Kommune ikke på samme måde som nu haft muligheden for at stille krav til, hvor stor en procentdel af nye byggeprojekter, der skal udgøres af almene boliger. I 2015 gjorde Folketinget det dog muligt for landets kommuner at gøre krav på, at en fjerdedel af boligerne i nye lokalplaner skal være almennyttige.

Så i stedet for potentielt at opkøbe villaer for at bygge almene boliger i Strandskolens skoledistrikt, så Solveig Munks kollega i Teknisk Udvalg, Steffen Wich (S), hellere, at andelen af almene boliger øges naturligt via byudviklingen langs eksempelvis Lystrupvej.

- Jeg synes, der skal være grænser for, hvor mange kræfter man skal bruge på at ændre de lave procentsatser i Strandskolens skoledistrikt. Det skal komme helt naturligt med byudviklingen, siger medlem af Teknisk Udvalg Steffen Wich (S) og tilføjer:

- Men det er klart, at vil man bygge i et område med en lille andel almene boliger, så skal man virkelige have gode argumenter for at slippe for det nye administrationsgrundlag med kravet om 25 procent.

Andelen af almene boliger ser ud til at stige

Jakob Søgaard Clausen (DF), der ligeledes er medlem af Teknisk Udvalg, istemmer sig koret, der ikke synes, at det skal være et mål i sig selv at hæve den lille andel almene boliger i Strandskolens distrikt.

- Kravet om 25 procent er en god balance, som skal bruges i forbindelse med udarbejdelsen af nye lokalplaner. Vi skal ikke til at rage gammelt ned for at bane vejen for flere almene boliger, siger byrådspolitikeren.

For umiddelbart vil de kun to procent almene boliger i Strandskolens skoledistrikt stige frem mod 2025, fortæller Bente Lykke Sørensen, der er bystrategisk chef i Aarhus Kommune.

I kvotetildelingen af almene boliger til lokalplanen 1083 på Arresøvej er der eksempelvis lagt op til, at der kan bygges 387 af slagsen. Samtidig er der to forslag til lokalplaner på vej ved Latyrusvej og Mosevej, hvor man altså ifølge Steffen Wich og Jakob Søgaard Clausen skal forvente, at der vil være et krav om 25 procent almene boliger.

- Lige nu tyder det på, at der er et pænt antal almene boliger på vej til Strandskolens skoledistrikt, men det er altså kun et forventet antal. Der kan ske alt muligt, som forsinker byggeriet som stigende materialepriser og andre udefrakommende forhold, siger Bente Lykke Sørensen.

Byrådet skal tage stilling til opkøb af villaer

Kigger man på postnummer 8240 Risskov er det ikke retvisende at tegne et billede af en rigmandsghetto, hvor der ingen almene boliger er i miles omkreds. I Ellevangskolens skoledistrikt er andelen 34 procent, mens tallet for Risskov Skoles er 24.

I Aarhus Kommune er gennemsnittet på 27 procent, så jo, Strandskolens skoledistrikt har en lav andel, men det er der ifølge Bente Lykke Sørensen en god forklaring på.

- Enten er det private, der opfører et byggeri i en sådan størrelse, at man kan stille krav om et vist antal almene boliger. Alternativt kræver det, at Aarhus Kommune ejer nogle grunde, som den kan bygge på. Den tredje mulighed er, at en århusiansk boligforening ejer en grund og opfører et byggeri, siger Bente Lykke Sørensen og tilføjer:

- De tre værktøjer har ikke for alvor været mulige at bruge i Strandskolens distrikt, men med de nye retningslinjer prøver vi at få 25 procent almene boliger, hvor det kan lade sig gøre.

Nu kan det være, at der kommer endnu et værktøj til værktøjskassen i form af en ny lovpakke, der blandt andet skal gøre det muligt for Aarhus Kommune at opkøbe villaer for at bygge almene boliger.

Men én ting er, at muligheden er der. Noget andet er, om et flertal i Aarhus Byråd ønsker at gøre brug af den, som Solveig Munk fra Enhedslisten lægger op til.

- Hvis den vedtages af Folketinget, får vi muligheden for at gøre brug for nogle nye værktøjer til at sikre flere almene boliger, men lovpakken skal drøftes politisk i byrådet. De skal tage stilling til, hvad der giver mening at bruge i en århusiansk kontekst, og hvilke værktøjer man gerne vil gøre brug af, siger bystrategisk chef Bente Lykke Sørensen.

Sådan ser den nuværende boligdel på Nordre Strandvej ud i dag, hvor nedrivningsarbejdet så småt er begyndt. Foto: Kristoffer Krogh Kiesbye

Vejforening taber endnu en klagesag:  Forstå hele sagen om nyt etagebyggeri på stikvej i Risskov

Bliver en ny etagebolig med fire lejligheder bygget på Nordre Strandvej, eller er nybyggeriets beliggenhed på L. P. Bechs Vej?

Det er twisten i en byggesag, der udspringer i en ændring af lokalplanerne langs Nordre Strandvej tilbage i 2019. Den gør det muligt at bygge med en større bebyggelsesprocent på adresser langs Nordre Strandvej, men vejforeningen på L. P. Bechs Vej ville argumentere for, at det nye byggeri reelt får placering på stikvejen mod vandet.

Faktum er, at byggeriet bliver en realitet. Vejforeningen har fået afvist sine to klagesager hos Nævnenes Hus, og nedrivningen er nu så småt gået i gang. Det til trods for, at den tidligere rådmand for Teknik og Miljø faktisk forsøgte at stoppe det.

Samtidig troede vejformand Niels Christian Toppenberg også, at man på vejen var helgarderet imod den type byggeri på grund af ordlyden i en gammel servitut. Desværre for beboerne på L. P. Bechs Vej mente kommunens jurister bare ikke, at den var juridisk gældende.

Det er en komplek sag med en problemstilling, som måske kan blive aktuel for beboerne på andre stikveje i Risskov.

Byggeriet af en etagebolig mellem Nordre Strandvej og L. P. Bechs Vej bliver en realitet. Det står klart, efter vejforeningen på stikvejen har fået sin anden klage afvist. Her får du et overblik over byggesagen, som den tidligere rådmand for Teknik og Miljø forsøgte at få sat en stopper for.

Nedrivningsarbejdet er så småt gået i gang, og vejforeningen på L. P. Bechs Vejs håb om at få sat en stopper for byggeriet af en etagebolig med fire lejligheder er endegyldigt skudt i sænk.

Det må vejformand Niels Christian Toppenberg konstatere, efter klagemyndigheden Byggeklageenheden har afvist at behandle beboernes klage. Tidligere havde de forsøgt at anke byggesagen til Planklagenævnet, men heller ikke her fik de medhold.

- Sagen er død og begravet nu, og bygherren er begyndt at rive huset ned. Min reaktion er, at det er ærgerligt, at man ikke fra kommunens side har brugt sin fornuft. De siger bare, at lokalplansændringerne er vedtaget, og derfor har de pligt til at understøtte bygherrens ønske om at bygge, siger Niels Christian Toppenberg til RisskovLIV.

Egentlig er det adressen Nordre Strandvej 74, der skal bygges på. Grunden er ejet af ejendomsmæglerne Nonbo & Eland, der har kontor og udstillingsvindue ud mod vejen. Men bag forretningen ligger en gammel villa med udkørsel til L. P. Bechs Vej.

Den har man nu fået byggetilladelse til at jævne med jorden for i stedet at bygge fire lejligheder. Det er der intet odiøst i. Ejendomsmæglerne er i deres gode ret, da adressen er tilknyttet Nordre Strandvej, men det havde ikke været muligt for bare fem år siden - hvilket vi kommer ind på senere.

Spliden mellem bygherren og vejforeningen opstår, fordi man godt kan argumentere for, at villadelen af Nordre Strandvej 74 faktisk har beliggenhed på L. P. Bechs Vej. I byggetilladelsen understøttes det også af, at der er lagt op til, at de kommende lejligheder vil få adresse på L. P. Bechs Vej fremover, fordi udkørslen ligger ud mod villavejen.

Her er Nordre Strandvej 74 set fra oven. Som man kan se, ligger villadelen modsat L. P. Bechs Vej 3.  Foto: Google Earth

Simsek ville sætte stopper for byggeriet

Sagen tog sin begyndelse på et borgermøde, der blev afholdt på Strandskolen i 2018. Temaet var omdannelsen af Nordre Strandvej til det, man på kommunesprog kalder for "bydelscenter".

Ideen blev modtaget godt af lokale, og i 2019 besluttede byrådet i Aarhus Kommune at ændre lokalplanerne, så man på grundene ud mod Nordre Strandvej fik muligheden for at bygge større forretninger i flere etager. Resultatet deraf har vi sidenhen set for området omkring Bellevuehallen.

Men det var ikke intentionen med ændringerne, at man også skulle kunne bygge etageboliger på villavejene. Tidligere rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), var i hvert fald selv ude på L. P. Bechs Vej for at besigtige problemstillingen, og til RisskovLIV har han førhen fortalt, hvordan han forsøgte at sætte en stopper for det nu kommende byggeri.

- Jeg synes jo, at borgerne har ret, når de siger, at etageboliger og lejligheder ikke er det rigtige i et villakvarter med en smal vej. Derfor fik jeg undersøgt mulighederne for et afslag, men konklusionen er, at ejerne af Nordre Strandvej 74 har en byggeret på grunden, og de er i deres gode ret til at bygge, så længe de holder sig inden for rammerne. Jeg ville gerne have sagt nej, men der må vi være tro mod reglerne, sagde Bünyamin Simsek i oktober sidste år.

Den hellige grav viste sig ikke at være velforvaret

Set i bakspejlet skulle vejforeningen på L. P. Bechs Vej have haft indvendinger imod lokalplansændringerne, der nu gør det muligt at bygge fire lejligheder nær eller på stikvejen ved vandet. Det havde den bare ikke, fordi den troede, at den hellige grav var velforvaret.

Det skyldes denne formulering, som blev indført i en servitut fra 2004, da erhvervsbygningen på hjørnet mellem L. P. Bechs Vej og Nordre Strandvej blev opført.

”På ejendommen må – ud over den eksisterende parkeringsplads – kun etableres to parkeringspladser, der alene skal være til brug for firmaernes ansatte”.

Ifølge de gældende byggeregler er der et krav om, at hver af de fire nye lejligheder skal have en parkeringsplads. Når de er etableret, vil der være seks p-pladser på grunden - tre mere, end hvad servitutten tillader.

Derfor troede vejforeningen ikke, at et etagebyggeri kunne få grønt lys, men så gik der jura i den. Ifølge Torben Simonsen, chefjurist ved Teknik og Miljø, gælder servitutten nemlig kun for erhvervsdelen af grunden på Nordre Strandvej 74.

- Hensigten var ikke at regulere hele grunden, men kun erhvervsdelen. Går man tilbage til byggesagen fra 2004, kom deklarationen på, fordi man var bange for, at erhvervsdelen ville medføre et stort parkeringsbehov. Vi mener ikke, at det i dag kan læses som om, at det også dækker boligdelen af ejendommen, udtalte Torben Simonsen i oktober til RisskovLIV.

- Jeg kan komme i tanke om flere andre steder, hvor den samme problemstilling kan opstå. Det var ikke gået op for mig, hvor vidtgående ændringerne i 2019 i realiteten kunne være, siger Niels Christian Toppenberg.

Niels Christian Toppenberg, vejformand for vejforeningen på L. P. Bechs Vej.

Bygherre prøver at tage mest muligt hensyn

Med en tilsyneladende ubrugelig servitut og uden politisk hjælp klagede vejforeningen på L. P. Bechs Vej til Planklagenævnet og Byggeklageenheden - nu uden at have fået medhold. Et sidste skud i bøssen ville være en civil retssag for at efterprøve, om servitutten vitterligt ikke gælder, men den kamp er hverken Niels Christian Toppenberg eller resten af beboerne på L. P. Bechs Vej villige til at tage.

Hans største anke mod byggeprojektet har hele tiden været de trafikale problemer, han forudser vil komme på den kun fem meter smalle stikvej - først når byggeriet starter, derefter når beboerne i de fire kommende lejligheder skal benytte deres udkørsel til villavejen.

Niels Christian Toppenberg er nervøs for den trafikale situation på vejen, som kun er fem meter fra skel til skel. Vil skraldebiler, udrykningskøretøjer og resten af beboerne eksempelvis kunne passere forbi, hvis gæsterne til de kommende ejere af lejlighederne holder på vejen?Foto: Privatfoto

Men det glæder ham, at bygherrerne Nonbo & Eland har tilkendegivet, at de tager mest mulig hensyn til beboerne på vejen. Senest fortalte ejendomsmægler Michael Nonbo følgende til RisskovLIV:

- Vi har brugt otte uger på at ændre måden, bygningen skal opføres på, så det generer mindst muligt for beboerne på vejen, sagde Michael Nonbo dengang og tilføjede:

- I stedet for at lave byggeriet i store betonelementer, der ville genere meget, sørger vi for at bruge andre materialer, der kan holdes inde på selve grunden.

Problemstillingen kan blive aktuel andre steder

Det er et godt signal at sende, synes Niels Christian Toppenberg.

- Det lyder godt, og så må vi jo forsøge at holde dem op på det og protestere, hvis vejen alligevel viser sig at blive blokeret under byggeriet. De har også sendt en udmærket informationsmail om, at nedrivningen ville begynde, og jeg håber på at modtage flere af den slags undervejs, siger Niels Christian Toppenberg.

Han kunne til gengæld godt grue for, at andre kommer i samme klemme med et kommende etagebyggeri, fordi flere andre grunde langs Nordre Strandvej også strækker sig ned af villavejene.

- Jeg kan komme i tanke om flere andre steder, hvor den samme problemstilling kan opstå. Det var ikke gået op for mig, hvor vidtgående ændringerne i 2019 i realiteten kunne være, siger Niels Christian Toppenberg.

Østjyllands Politi har tirsdag anholdt og sigtet en 26-årig mand for blufærdighedskrænkelse i Mollerup Skov. Politiet undersøger nu, om gerningsmanden har relation til de fem andre anmeldelser fra kvinder, der gennem den seneste måneds tid er blevet antastet af en blotter i skoven.  Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Vaks kvinde skrev registreringsnummer ned: Mulig seriekrænker fra Mollerup er sigtet

En 26-årig mand valgte tirsdag at antaste den forkerte 43-årige kvinde i Mollerup Skov. Under sin løbetur stødte hun på manden, som stak hånden i bukserne og befølte sit lem, hvilket fik kvinden til at løbe i den modsatte retning.

Hun så dog gerningsmanden sætte sig ind i sin bil og handlede hurtigt. Bilens registreringsnummer blev noteret, og med et signalement i baghånden kunne Østjyllands Politi senere på dagen anholde manden, der nu er sigtet for blufærdighedskrænkelse.

Mindst fem andre kvinder har anmeldt lignende episoder med en blotter i Mollerup Skov, og politiet undersøger nu, om den anholdte skulle være den mulige seriekrænker, der har været på spil.

En kvinde handlede hurtigt efter at være blevet forulempet af en blotter i Mollerup Skov, og det medførte tirsdag, at Østjyllands Politi kunne arrestere en mulig seriekrænker.

Østjyllands Politi kan takke en 43-årig kvinde for, at de tirsdag kunne anholde en 26-årig mand og sigte ham for blufærdighedskrænkelse i Mollerup Skov. Det sker efter, at en mulig seriekrænker har været på spil mindst fem gange i skoven den forgangne måneds tid.

Krænkeren, der var på spil tirsdag, slap ikke afsted med det. For i forbindelse med sin løbetur i skoven passerede den 43-årige kvinde en parkeret bil på Skejby Nordlandsvej. Kort efter stødte hun på en ung mand på på en grussti i skoven. Da han så hende, stak han hånden i buksen, hvor han øjensynligt befølte sin penis.

Det fik kvinden til at løbe i den modsatte retning, men hun spottede dog, at manden fulgte efter hende og stoppede ved den parkerede bil, som hun havde hæftet sig ved tidligere på sin løbetur.

Vaks som hun var, nåede hun at notere sig bilens registreringsnummer, inden manden kørte derfra i retning af IKEA. Hun kunne desuden give et signalement af ham. På den baggrund kunne Østjyllands Politi nemt opspore manden senere på dagen, og han er nu sigtet for blufærdighedskrænkelse.

Flere episoder gennem den seneste måneds tid

Første anmeldelse kom den 5. marts, hvor en 41-årig kvinde under sin rundtur i skoven stødte på en mand, der onanerede foran hende.  Samme dag modtog politiet yderligere en anmeldelse fra en 28-årig kvinde, der havde oplevet en lignende ubehagelig oplevelse.

To uger senere var det en 21-årig kvinde, der blev antastet af en fremmed mand. Han blottede sit lem og begyndte at onanere, og da kvinden fuldt forståeligt begyndte at gå i rask trav fra stedet, gik han efter hende og tog hende på bagdelen. Sidenhen har yderligere to kvinder anmeldt lignende episoder til politiet.

Østjyllands Politi undersøger nu, om den sigtede skulle være selvsamme gerningsmand, der har antastet mindst fem andre kvinder i Mollerup Skov den seneste måneds tid.