I Risskov kan du få Danmarks bedste pizza: Lokal pizzabager vinder to prestigefyldte priser
Du behøver ikke forlade Vejlby-Risskov, hvis du vil have pizza i høj klasse.
Sharif Marjan fra Melværk i Risskov Brynet blev tidligere på ugen kåret som Danmarks bedste pizzabager i kategorierne "Danmarks Bedste Gourmet Pizza" og "Danmarks Bedste Dessert Pizza" til Foodexpo i Messecenter Herning.
Det er særligt anerkendelsen, som betyder noget for Sharif Marjan, for Melværk har været en stor succes siden sin åbning i september sidste år.
Det er de små ting, der skal gå op i en højere enhed, når man skal skabe en prisvindende pizza, men Sharif Marjan fra Melværk kender dem alle og har styr på dem ned til mindste detalje.
For han lever af at lave pizza i høj klasse, og sidste tirsdag gjorde han, hvad han har gjort så mange gange før og skabte to så gode pizzaer, at pizzabageren fra spisestedet i Risskov Brynet blev kåret som Danmarks bedste i hele to kategorier til Foodexpo i Messecenter Herning.
- Det var en god følelse at vinde. Jeg har haft mange lange dage til klokken to eller tre om natten, hvor jeg har leget med dejen eller forsøgt at udvikle på vores pizzaer, men når vi nu vinder, føles det okay at have brugt den tid, siger Sharif Marjan til RisskovLIV.
At det har været en tidsmæssig god investering, har Sharif og ægtefællen Nadia Marjan nu to massive pokaler som bevis på. "Danmarks Bedste Gourmet Pizza" står der på den ene, "Danmarks Bedste Dessert Pizza" står der på den anden.
Melværks prisvindende pizzaer
Hvis du vil prøve enten "Årets Bedste Gourmet Pizza" eller "Årets Bedste Dessert Pizza," skal du bestille:
"Italian Balls" - der består af Fior di latte - gule tomater - arancini - trøffelmayo - bøgehatte - parmasan - timian.
"Go Nuts" - der består af mascarpone - pistaciecreme - pistacieis - ristede pistacier.
Nadia Marjan er ikke i tvivl om, hvad opskriften på ægtefællens nu prisvindende pizzaer er.
- Vi laver Pizza á la Napoletana, og vores kombinationer er ikke noget, man har set før i Aarhus. Vi går heller ikke på kompromis med kvaliteten og bruger gerne de dyreste og bedste ingredienser, og så har vi bare et ekstraordinært personale også, siger Nadia Marjan.
Anerkendelsen betyder meget
En professionel jury bestående af blandt andre Michael Arvblom, tidligere verdensmester i pizzabagning, var enige om, at den kombination var titlerne som Danmarks bedste pizzaer værdig. Den anerkendelse betyder alverden for Sharif og Nadia Marjan.
- Vi har lagt meget arbejde i restauranten og forsøger hele tiden at udvikle os og blive endnu bedre. Derfor er det særligt på et personligt plan, at priserne betyder noget, selvom omtalen kan betyde, at endnu flere hører om os, siger Nadia Marjan.
Gæster er ellers ikke et sjældent syn på restauranten i hjertet af Risskov Brynet. Siden ægteparret fik sin specialimporterede stenovn bakset på plads og for første gang slog dørene op den 17. september sidste år, er det vrimlet ind med dem.
- Det går altid godt. Siden åbningen har vi fået masser af stamgæster, som gerne reklamerer for os. Selv januar og februar, der plejer at være stille måneder i branchen, har været travle.
- Kigger vi på den kommende uge, er alle borde booket to gange hver aften, så hold da op, der er gang i den, siger Nadia Marjan.
Risskov Brynet er et unikt sted at drive forretning
Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Den betyder også meget for et spisested, men Risskov Brynet har vist sig at være perfekt. Planen var altid at lave et lokalt samlingssted for den nye bydels knap 5.000 indbyggere.
De har taget godt imod Melværk, som har mange lokale stamgæster, men pizza-glade gæster kommer nu også valfartende fra både Kolding og Esbjerg for at prøve Pizza á la Napoletana i Vejlby.
- Vi er blevet positivt overraskede over, hvor hurtigt nyheden om Melværk har bredt sig. Det er helt perfekt at ligge her, og vi synes, det er anderledes og unikt, så det kunne ikke være bedre, siger Sharif Marjan.
For forretningen går strygende, og der bliver langet massevis af pizzaer over disken. Derfor overvejer ægteparret nu også at udvide lokalerne.
- Vi kigger på muligheden for at overtage de tilstødende lokaler og rive væggen ned, så vi får plads til flere gæster. En takeaway og en flot bistro også er noget, vi håber på at kunne åbne på sigt, siger Nadia Marjan.
Det er dog ikke sikkert, vi får Melværk at se til et titelforsvar på dansk jord. Lidt blod på tanden må man godt få, nu hvor Sharif Marjan er blevet kåret som Danmarks bedste pizzabager i to kategorier, så hvorfor ikke tage næste skridt og kæmpe om international prestige?
- Det kunne sagtens være, at jeg ville stille op i internationale konkurrencer. Man ved aldrig, men det er måske næste skridt, siger Sharif Marjan.