Gourmet-kokke rykker til Risskov med både café og brasserie
Restaurant Ghrelin på Aarhus Ø er i spil til en Michelin-stjerne mandag den 13. september.
Relevansen?
Over de kommende to år åbner indehaverne af gourmetrestauranten både en cafe og et brasserie på Nordre Strandvej i Risskov, og særligt for det sidstnævnte spisested er der ambitioner om at lave gastronomi på højeste plan.
NS Lounge kom, så og serverede burgere for omkring 10.000 gæster mellem starten af juni og til slutningen af juli. Det var aperitiffen, da det bestemt ikke det sidste, Risskov har set til to af stifterne af Restaurant Ghrelin på Aarhus Ø.
Over de kommende år kan byens allerede boomende madcentrum omkring Bellevuehallerne nemlig se frem til at blive to spisesteder rigere, når Nicklas Friis Nielsen og Anders Kuk Kristensen åbner både cafe og et brasserie ved Nordre Strandvej.
Cafeen bliver forretten og åbner - hvis alt går efter planen - i stueetagen af 1927 Estates nye hovedkontor ved Nordre Strandvej 56-58 midt i 2022. Her skal være plads til alle, men de to gorumet-kokkes madeksperiment med pop up-restauranten NS Lounge har lært dem en ting eller to om, hvad de madglade gæster i Risskov efterspørger.
- Folk i Risskov er kvalitetsbevidste og kan godt smage forskel på, om en agurk er skåret i går, eller om de sætter tænderne i en vakuumpakket købebøf. Det behøver ikke være dyrt, men det skal være kvalitet, siger Anders Kuk Kristensen og fortæller videre om cafeen:
- Lad os sige det sådan, at vi gerne vil lave et både hyggeligt og mangfoldigt sted, der skal kunne rumme alle mennesker døgnet rundt, men meningen er ikke, at der skal sidde 100 mennesker og gnave i nachos.
Brasseriet skal lave larm på den gastronomiske scene
Chips og smelteost bør du heller ikke forvente ved det kommende brasserie, der åbner på hjørnet ved Bellevuehallerne. Men hvor Anders Kuk Kristensen satser på, at cafeen når kogepunktet allerede næste år, tager hovedretten længere tid at tilberede.
- Vi er ikke helt klar over, hvornår brasseriet står klart, men det kommer måske til at ske i starten af 2023. Først skal vi lige skubbe cafeen i gang, siger Anders Kuk Kristensen.
Han gør til gengæld bod for den ekstra ventetid ved at garantere gourmetmad på højt niveau. Ghrelin har længe flirtet med det forjættede land, en Michelinstjerne, og selvom brasseriet ikke er tiltænkt som en konkurrent til egen restaurant, er ambitionerne til at smage på.
- Cafeen og brasseriet bliver to ben på vores taburet, der laver god mad til alle segmenter, men med brasseriet er det helt sikkert meningen, at vi skal sparke til de helt store madoplevelser. Michelinstjerne eller ej, så vil vi gerne lave noget larm med det spisested, siger Anders Kuk Kristensen.
En tredje ny restaurant er på vej
Cafeen og brasseriet kommer dog ikke til sætte punktum for tilkomsten af nye madsteder ved Nordre Strandvej. Ifølge Søren Hampen Kristensen, administrerende direktør for ejendomsselskabet 1927 Estate, har yderligere en restauratør skrevet under på det andet lejemål i stueetagen af firmaets kommende hovedkontor - men det tredje nye madsted ønsker ikke sit navn offentliggjort endnu.
Ikke desto mindre vil det betyde, at du snart finder et Lagkagehus, en Okkels Is, bistroen La Foresta og den runde Piccolo og Restaurant Fedet på modsatte side af Bellevuehallerne, mens du vil kunne besøge Garage Burger, Joe & The Juice samt den kommende cafe, brasserie og endnu unavngivne spisested langs med idrætshallen i bygninger opført af 1927 Estate.
Men ifølge ejendomsselskabets direktør er der ingen grund til at tro, at mæthedspunktet for antallet af restauranter og nyt butiksliv er nået ved strandvejens madcentrum endnu.
- Vores forhåbning er, at det er attraktivt at tage ned til et område, hvor man ved, der er et udbud, uden at risikere at mangle plads. Folk tager også til Silkeborg for at kigge på biler, fordi man kan gå fra den ene forhandler til den anden, så at Risskov får flere forskellige spisesteder burde kun gøre det endnu mere interessant for folk at komme hertil for at spise, siger Søren Hampen Kristensen.
1927 Estate er på udkig efter nye muligheder
Han oplever også, at der er stor efterspørgsel fra restauratører, der drømmer om at åbne op ved Nordre Strandvej.
- Siden vi satte byggeskilte op og annoncerede, at der ville komme to erhvervslejemål i stueetagen, har vi, et slag på tasken, fået omkring 10 henvendelser fra forskellige spisesteder, som var interesseret i at åbne, siger Søren Hampen Kristensen, der godt kunne se sit eget firma opføre flere bygninger med restauranter eller butikker, hvis chancen byder sig.
Der går i øjeblikket rygter om, at flere husejere langs Nordre Strandvej i nordgående retning for Bellevuehallerne har modtaget lukrative købstilbud fra developere, der også godt kunne se ideen i at opføre etagebygninger med plads til yderligere spisesteder.
Det kan kun være positivt, mener Søren Hampen Kristensen, der kan bekræfte, at 1927 Estate har været på udkig efter nye muligheder ved Nordre Strandvej.
- Det er ikke vores primære forretning, men vi synes, det er fedt for Risskov, at man får et madcentrum. Vi har fået mange henvendelser fra folk, der gerne vil drøfte et salg af deres ejendom til os, og kommer der nogle interessante muligheder, kigger vi på dem. Desuden har vi selv rakt ud til to husejere, dog uden det har resulteret i et køb, siger Søren Hampen Kristensen.