Annonce
Mick Jagger og The Rollings Stones gav for anden gang koncert i Vejlby Risskov Hallen i 1973, hvor dette billede er fra. Foto: Jens-Christian Søgaard via Aarhus Billeders Creative Commons Navngivelse-licens
RisskovLIV

Vender musikken tilbage til Vejlby Risskov Hallen i 2022?

I anledning af Music City Aarhus 2022 er der interesse i at få musikken tilbage til Vejlby Risskov Hallen, hvis ledelse ikke er afvisende over for ideen. Det kræver bare, at en koncertarrangør byder sig til.

Legendernes tid er ovre i Vejlby Risskov Hallen, så du kommer næppe til at se en møllehjulssvingende Pete Townshend i kedeldragt eller Mick Jagger i fuldt firspring på scenen igen.

Men 2022 kan blive året, hvor der atter afholdes koncerter i Hal 1. Det nye år er nemlig blevet udråbt til musikår med projektet Music City Aarhus 2022, der skal fejre både for- og fremtidens musikscene i byen.

Skuer man først tilbage i tiden, er det svært at se bort fra Vejlby Risskov Hallen, der gennem 1970’erne og 80’erne lagde scene til det ene verdensnavn efter det andet.

- Jeg har selv været til nogle bemærkelsesværdige koncerter i Vejlby Risskov Hallen, og vi snakkede tidligt om, at det kunne være fedt at få musik tilbage dertil i anledning af Music City Aarhus på grund af stedets historie, siger Jesper Mardahl, sekretariatsleder for Music City Aarhus 2022.

Interessen er der

Han så sin første koncert i Vejlby Risskov Hallen tilbage i 1974, men før det kan gentage sig, kræver det, at en koncertarrangør ser sit snit til at gøre sportshallen til et spillested på ny.

Jesper Mardahl og sekretariatet bag Music City Aarhus har fået en millionbevilling fra Aarhus Kommune samt en række fondsmidler, som foreninger og arrangører kan søge penge fra til at stable koncerter og andre arrangementer på benene.

- Projektgruppen kan ikke gå ud og sige, at nu skal der være en koncert i Risskov, Egå eller Malling. Det kræver, at nogen har lyst til at lave noget disse steder, men vi ville fortælle den fantastiske fortælling, hjælpe med at koble samarbejdspartnere sammen, og så er der selvfølgelig puljemidlerne, som kan søges, siger Jesper Mardahl.

Uden at nævne nogle navne kan sekretariatslederen dog afsløre, at der har været interesse i at bringe musikken tilbage til idrætsanlægget.

- Der har været en dialog, og vi har fået henvendelser fra nogle, der udtrykte interesse i at lave noget i Vejlby Risskov Hallen, men i øjeblikket kan jeg ikke garantere, at der kommer musik i hallen igen, siger Jesper Mardahl.

- Jeg har hørt arrangører fortælle, at det kunne være fedt, men der er simpelthen steder, der er mere egnede kapacitetsmæssigt.

Plads til 2.250

For i Vejlby Risskov Hallens storhedstid som spillested kunne der være 4.000 publikummer, når eksempelvis Slade gik på scenen. I dag ville man maksimalt få tilladelse til at lukke 2.250 ind på grund af andre mere strikse regler til blandt andet flugtveje i tilfælde af brand, fortæller Lars Felby, direktør for Vejlby Risskov Hallen.

Desuden tjener hallen i dag sit oprindelige formål som sportshal for forskellige idrætsgrene samt hjemmebane for Bakken Bears.

Som Lars Felby siger: Ligner det en sportshal, og lugter det som en sportshal, så er det nok fordi, det er en sportshal. Derfor ville der også følge en række praktiske udfordringer med, skulle man atter omdanne Vejlby Risskov Hallen til et spillested på ny.

Dermed ikke sagt, at direktøren er afvisende over for ideen eller ikke tror, det kunne lade sig gøre.

- Vi har haft 500-600 mennesker til lukkede arrangementer i nyere tid, og skulle en ny koncert være i en størrelsesorden, som kan passes i i rammerne, så kunne man måske godt lave noget, siger Lars Felby og fortsætter:

- Skal der laves for meget om i forbindelse med en mulig koncert, er det måske ikke så spændende, men lad mig høre fra Music City Aarhus eller en arrangør, så ser vi på det, for måske kan man tilrette sig orkestret.

Med et slag på tasken tror Lars Felby, at han har oplevet omkring 200 koncerter i Vejlby Risskov Hallen, hvor han har set en kavalkade af store rockorkestre. Dem er han dog bevidst om, at man ikke får igen.

- I gamle dage tjente de deres penge på pladesalg, mens kunstnerne i dag lever af billetsalget. Det er en hæmsko. Jeg er ikke i tvivl om, at man stadig kunne komme her og se en koncert, men de helt store navne lokker vi ikke hertil længere, siger Lars Felby.

RisskovLIV

To Risskov-skoler skulle i al hast oprette modtagerklasse: Den ene har fået 20 -  den anden har ikke fået én eneste

RisskovLIV

Risskov-firma investerede millioner i Danmarks bedste arbejdsplads: En måned senere gik virksomheden konkurs

RisskovLIV

Formanden kalder nyt forslag for 'krukkeri': Skal Vejlby-Risskov Fællesråd deles op?

RisskovLIV

Hør Kenneth brumme lidt for livet på søndag: 170 ekstremt velklædte bikere kører gennem Risskov for et godt formål

RisskovLIV

Boligforening plaget af narkosalg er åben for vagtværn og overvågning: - Det er ikke os, der har noget at skjule

RisskovLIV

Sidste år endte sidste skoledag i vold:  - Vi har vendt hver en sten for at undgå en gentagelse

RisskovLIV

Parti er klar til at opkøbe villaer for at bygge almene boliger

RisskovLIV

Vaks kvinde skrev registreringsnummer ned: Mulig seriekrænker fra Mollerup er sigtet

Østjyllands Politi kan takke en 43-årig kvinde for, at de tirsdag kunne anholde en 26-årig mand og sigte ham for blufærdighedskrænkelse i Mollerup Skov. Det sker efter, at en mulig seriekrænker har været på spil mindst fem gange i skoven den forgangne måneds tid.

RisskovLIV

Vejforening taber endnu en klagesag:  Forstå hele sagen om nyt etagebyggeri på stikvej i Risskov

Nedrivningsarbejdet er så småt gået i gang, og vejforeningen på L. P. Bechs Vejs håb om at få sat en stopper for byggeriet af en etagebolig med fire lejligheder er endegyldigt skudt i sænk.

RisskovLIV

Enhedslisten vil have flere almene boliger til Risskov: - Vi er åbne for at opkøbe villaer for at bygge billigere boliger

Forskellen er til at få øje på, for mens 74 procent af boligerne i Søndervangskolens skoledistrikt i Viby er almene, er tallet for Strandskolens distrikt blot to procent.

RisskovLIV

Boligmarkedet i Vejlby-Risskov er stadig brandvarmt

RisskovLIV

Trods verdenssituationen: Der er stadig masser blus på boligmarkedet i Vejlby-Risskov

RisskovLIV

Lokal blotter får Lene til at lære afværgeteknikker fra sig: Hvis du kvæler hende bagfra, ender du på røven i en armlås

RisskovLIV

Mindre grønt, men mere plads til grå guld: Udvidelse af plejehjem til 45 mio. skal vedtages efter sommerferien

RisskovLIV

Ingen adgang for gangbesværede: Nu bliver håbløs letbanestation måske ændret

RisskovLIV

I baglokalet til en farvehandel: Vidste du, at en af Aarhus' bedste ølbutikker ligger i Vejlby?

RisskovLIV

Risskov-firma opkøber grund: Forladt bygning baner vejen for 300 boliger

RisskovLIV

Populært spisested kan genopstå som ny restaurant - eller bane vejen for nybyggeri