Annonce
RisskovLIV

Ugens undrehistorie: Hvorfor står dette enlige hus på Vikærsvej alene tilbage?

Alle huse langs hjørnet ved Vikærsvej og Vejlbygade er jævnet med jorden – undtagen et enkelt. Her er forklaringen.

Hele kvarteret omkring de gamle IBM-bygninger i Vejlby er revet ned og udlagt til byggeri, men du som jeg har måske undret dig over, at der endnu står et enkelt hus tilbage på Vikærsvej – og det bliver det ved med på ubestemt tid.

Den aldrende murermestervilla tilhører ellers virksomheden Vejlbygade ApS, der har planer om at opføre en række byhuse langs vejen, men da man opkøbte grunden, indgik man en særlig aftale med sælger. Det forklarer Erik Thye, der er direktør for Vejlbygade ApS.

- Vi har ejet grunden i 10-15 år, men da vi købte, var det et vilkår i handlen, at sælgeren skulle kunne blive boende som lejer så længe, som muligt. Han ønsker ikke at flytte, og det respekterer vi også den dag i dag, siger Erik Thye.

Jeg har kendt til lejerens holdning og ønske om ikke at flytte derfra fra start af, og det respekterer jeg,

Erik Thye, direktør i Vejbygade ApS

Han kan fortælle, at lejeren er en ældre mand, hvis familie har boet på adressen gennem tre generationer, og selvom byggestøjen er høj, er beboerens følelser for huset større.

- Hans bedsteforældre har bygget huset, som han selv har boet i siden barnsben. Det samme gælder hans børn. Han har store følelser for det hus og for området omkring, siger Erik Thye.

Kan du give ham et tilbud eller på anden måde lokke ham til at forlade sit hjem?

- Jeg har været i dialog med ham for at høre, om han kunne have interesse i at flytte. Ifølge lovgivningen kan jeg ikke tilbyde ham penge. Det er ham, der frivilligt skal komme og bede om et tilbud eller kompensation. Jeg har tilbudt ham andre bomuligheder tæt på, men han ønsker ikke at flytte, siger Erik Thye.

Bygget bliver der uanset

Vælger den ældre beboer at blive boende, kan han efter planen se frem til igen at få naboer. Ved IBM-bygningen opfører Kollegiekontoret i disse år omkring 300 kollegielejligheder, mens en anden bygherre har planer for området imellem den gamle IT-gigant og det enlige hus på Vikærsvej.

Det tredje afsnit af lokalplanen er så Vejlbygade ApS’ planer om at opføre 17 byhuse i tre etager med saddeltag langs Vikærsvej og Vejlbygade. Foreløbigt må Erik Thye dog nøjes med at bygge 14, for de resterende tre tænkes opført, hvor det ensomme hus står i dag.

Er det en torn i øjet?

- Både ja og nej. Jeg har kendt til lejerens holdning og ønske om ikke at flytte derfra fra start af, og det respekterer jeg,  men rent praktisk er det alt andet lige billigere at opføre 17 huse på én gang frem for 14, siger Erik Thye.

Ifølge bygherre er tegninger og skitser for byggeriet allerede på plads - kun de sidste praktiske detaljer mangler, før første spadestik kan tages.

- Det er en gammel landsby, og vi har vurderet, at byhuse passer bedre ind i et kvarter af ældre dato. Jeg ved ikke, om byggeriet er noget, jeg bliver populær på blandt de lokale, men det passer bedre ind end meget andet, siger direktøren for Vejlbygade ApS.

RisskovLIV har været i dialog med den ældre beboer i huset på Vikærsvej, men han ønsker ikke at være en del af artiklen.

RisskovLIV

Forfatter udlægger forskellene på Risskov og Vejlby i ny bog: - Om 50 år vil vi se en mur mellem de to områder

RisskovLIV

McDonald's i Risskov er den første af sin slags i Danmark: Men godkendelsen af den nye restaurant skulle først forbi USA

RisskovLIV

Coca-Colas julelastbil kommer til Vejlby-Risskov

RisskovLIV

Om fordomme mellem Vejlby og Risskov

RisskovLIV

Nu får Risskov sit eget apotek

RisskovLIV

Dyster prognose: Trafikken på Lystrupvej vil kun blive værre - og løsningerne er svære at få øje på

RisskovLIV

Søren har en løsning på Lystrupvejs trafikkaos – men hvad forestiller Aarhus Kommune sig?

RisskovLIV

Slusemester Jens Peter redder dagligt Risskov fra oversvømmelse

Der er James Bond, Robin Hood og Pippi Langstrømpe, og så er der hverdagens helte som Jens Peter Petersen, der i al ubemærkethed redder Vejlby Fed fra oversvømmelse på ugentlig basis.

RisskovLIV

Eldorado for rotter i Risskov: Hanne og Mogens har fanget seks alene i år

Hanne Riis og Mogens Sørensen sad en dag denne sommer og nød en solskinsstund på terrassen til deres hus på Rolighedsvej, da en rotte pludselig sprang op, stirrede på dem og sprang videre på sin færd.

RisskovLIV

Vidste du det? Vejlby-Risskov var et skattely frem til 1970

Hvad har Vejlby-Risskov tilfælles med Barbados, Bermuda, De Britiske Jomfruøer, Cypern og Schweiz?

RisskovLIV

Valget er ovre: Sådan stemte Vejlby-Risskov

RisskovLIV

Vejlby-Risskov har talt: Sådan stemte du og din nabo

RisskovLIV

Wich blev den store vinder: Sådan gik det kandidaterne fra Vejlby-Risskov til kommunalvalget

RisskovLIV

Hvad er den vigtigste udfordring at løse i Vejlby-Risskov? - Her giver de lokale kandidater sit bud

RisskovLIV

Polikerleden er stor: Byudviklingen i 8240 kommer til at flytte stemmer

RisskovLIV

Hvor sætter du dit kryds på tirsdag?

RisskovLIV

Fra badestrand til mudderpøl? - Planer om et stenrev ud for Bellevue Strand bliver mødt med enorm skepsis

RisskovLIV

Ny bokseklub er åbnet i Vejlby-Risskov: Vi tog en tur i ringen