Annonce
RisskovLIV

Hvad er den vigtigste udfordring at løse i Vejlby-Risskov? - Her giver de lokale kandidater sit bud

RisskovLIV har spurgt en række lokale kandidater, hvad de ser som den største udfordring, der skal løses i Vejlby-Risskov.

Hvis ikke du allerede har brevstemt, er det tirsdag den 16. november, at krydset til kommunalvalget skal sættes.

Måske er du fortsat i tvivl om hvilket parti eller hvilken kandidat, der skal have din stemme. Derfor giver RisskovLIV dig her overblikket over de lokale kandidater fra 8240, for den lokale forankring og kendskab spiller en rolle, når vi står i stemmeboksen. Det fortæller Roger Buch, der er kommunalvalgsforsker på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

- Folk stemmer på lokale kandidater. Det er ikke det, der er mest afgørende, men geografien er vigtig for os. Det betyder noget at stemme på en person, der bor, hvor man selv bor, siger Roger Buch.

Derfor forsøger vi i artiklen at sikre så bred en repræsentation som muligt med lokale kandidater fra så mange partier som muligt, men Dansk Folkeparti eller Liberal Alliance har eksempelvis ikke nogle kandidater bosat eller opstillet i Vejlby-Risskov. Socialistisk Folkeparti har to i form af Niels Teglskov og Gunvor Ganer Krejberg, men det har ikke været muligt at få fat i dem før artiklens deadline.

De seks lokale kandidater har fået det samme spørgsmål:

Hvad er i dine øjne den vigtigste udfordring at løse i Vejlby-Risskov?

Du kan læse deres svar herunder:


Steffen Wich - Socialdemokratiet

- Vi trænger til mere medborgerskab omkring helhedsplaner for hele området, så vi i fællesskab kan få ryddet op i den manglende infrastruktur, der hersker med nye lokalplaner. Vi bliver nødt til at se på Vejlby-Risskov som en helhed, for når der bygges, kommer vi ikke hele paletten rundt.

- Vi kan eksempelvis se på Viby, hvor man har en helhedsplan, og her er der nu mange borgere og fællesråd som stopper op og siger, at der ikke må bygges mere end tre etager. Det er deres take, men sådan en mulighed har vi ikke haft. Med en helhedsplan ville vi også få en drøftelse om, hvad området kan klare: Hvor mange mennesker? Hvad kan vejnettet klare, skolerne og idrætsfaciliteterne?  Kan vi bare blive ved med at bygge, hvad er fornuftigt, og hvordan er kvaliteten?

Mattias Agger - De Radikale

Vi bliver nødt til at sørge for, at uddannelse, institutioner og fritidsaktiviteter kan følge med byggeriet. Jeg bor selv i Risskov Brynet, og der er visse ting, som godt kunne være bedre, og der er generelt nogle byggerier i området, der er blevet for tætte, så der ikke er meget lys eller luft.

- Jeg synes ikke, der er blevet fjernet katastrofalt mange grønne områder med byudviklingen i området, da det hovedsageligt er i industriområder, der er blevet bygget meget, men vi bliver nødt til at tænke på, at fremtidige projekter bliver gennemtænkte. Der skal eksempelvis også være idrætsfaciliteter nok til områdets kommende beboere.

Heidi Printzen - Konservative

- Det vigtigste er infrastrukturen. Der er mange steder i Vejlby-Risskov, hvor skolevejene er utrygge, så vi skal have kigget på børnenes sikkerhed til og fra skole. Trafikken og fremkommeligheden med områdets mange byggerier er også noget, der bør ses nærmere på, ligesom der også er mange arbejdspladser i Vejlby-Risskov. Folk fortjener også muligheden for at kunne komme nemt til og fra arbejde, så det er også vigtigt at få løst.

- Jeg bor selv nær Lagkagehuset, og jeg synes ikke, at lokalplanerne er særligt hensigtsmæssige for trafikken, og jeg frygter for, at børnene ikke kan komme i skole på en sikker måde. Det er også tydeligt, at man har udfordringer omkring skolevejene ved Risskov Skole.

Viggo Jonasen - Enhedslisten

- Den største udfordring, der skal løses, er manglen på planlægning. Man har tilladt byggeri til en snes tusind mennesker oveni den snes tusind mennesker, der var i forvejen, men det er sket uden at planlægge, hvad der skal ske med institutioner, veje og idrætsfaciliteter. Det kommer til udtryk, når en mor ringer og vil tilmelde sit barn til idræt, men holdet er fyldt op efter to minutter på grund af pladsmangel, ligesom lokalplanerne også er et dårligt eksempel på, hvordan man tillader lokalplaner uden overordnet sammenhæng.

- Vi skal have mere demokratisk planlægning og respekt for borgerne, og det efterlader dem med en kæmpe frygt for, hvad det næste bliver. Det ene øjeblik vedtager man eksempelvis Kommuneplanen, men i det næste bliver de så overskredet. Det er et demokratisk problem.

Louise Louring - Venstre

- Der er ingen tvivl om, at den største udfordring er fortætning. Når man køber en fast ejendom, skal man også kunne stole på, at området ikke pludseligt ændrer sig radikalt. Vi skal blive bedre til at bevare tingene, som de er i stedet for at inddrage dem til højere og tættere byggeri. Jeg så hellere, at man byggede flere nye små byer frem for at bygge til i Vejlby-Risskov, for herlighedsværdien er noget, man skal kunne forvente at beholde i fremtiden.

- Men der skal også være fokus på et bedre børneliv. Generelt synes jeg faktisk, at vi har for få voksne til at passe vores børn, og jeg ville sådan set ikke have noget imod at hæve betalingen, hvis bare kvaliteten følger med. Det synes jeg ikke, at den gør nu.

Jes Halfdan - Nye Borgerlige

- Der er flere punkter, men den primære er, at vi mangler en helhedsløsning for de mange byggerier i Vejlby-Risskov. Jeg er ikke imod byggeri eller nybyggeri, men der skal bygges bedre, men det skal ikke ske i vildskab, så man ikke bare bygger nyt, hver gang man ser en grøn plet eller nogle gamle huse. Det skal harmonere med omgivelserne, så der skal ikke bygges i seks etager på villaveje, ligesom der skal sørges for skoler, idræt og grønne områder.

- Skolevejene skal også forbedres. Jeg ved, der er et stort behov i Skæring og i Vejlby-Risskov. Jeg har selv set en kammerat miste livet i en ulykke ved krydset ved Grenåvej og Lystrupvej, og det var først derefter, at man fik en tunnel under Grenåvej. Derfor er det mig magtpåliggende at få gjort noget ved det.

RisskovLIV

Forfatter udlægger forskellene på Risskov og Vejlby i ny bog: - Om 50 år vil vi se en mur mellem de to områder

RisskovLIV

McDonald's i Risskov er den første af sin slags i Danmark: Men godkendelsen af den nye restaurant skulle først forbi USA

RisskovLIV

Coca-Colas julelastbil kommer til Vejlby-Risskov

RisskovLIV

Om fordomme mellem Vejlby og Risskov

RisskovLIV

Nu får Risskov sit eget apotek

RisskovLIV

Dyster prognose: Trafikken på Lystrupvej vil kun blive værre - og løsningerne er svære at få øje på

RisskovLIV

Søren har en løsning på Lystrupvejs trafikkaos – men hvad forestiller Aarhus Kommune sig?

RisskovLIV

Slusemester Jens Peter redder dagligt Risskov fra oversvømmelse

Der er James Bond, Robin Hood og Pippi Langstrømpe, og så er der hverdagens helte som Jens Peter Petersen, der i al ubemærkethed redder Vejlby Fed fra oversvømmelse på ugentlig basis.

RisskovLIV

Eldorado for rotter i Risskov: Hanne og Mogens har fanget seks alene i år

Hanne Riis og Mogens Sørensen sad en dag denne sommer og nød en solskinsstund på terrassen til deres hus på Rolighedsvej, da en rotte pludselig sprang op, stirrede på dem og sprang videre på sin færd.

RisskovLIV

Vidste du det? Vejlby-Risskov var et skattely frem til 1970

Hvad har Vejlby-Risskov tilfælles med Barbados, Bermuda, De Britiske Jomfruøer, Cypern og Schweiz?

RisskovLIV

Valget er ovre: Sådan stemte Vejlby-Risskov

RisskovLIV

Vejlby-Risskov har talt: Sådan stemte du og din nabo

RisskovLIV

Wich blev den store vinder: Sådan gik det kandidaterne fra Vejlby-Risskov til kommunalvalget

RisskovLIV

Hvad er den vigtigste udfordring at løse i Vejlby-Risskov? - Her giver de lokale kandidater sit bud

RisskovLIV

Polikerleden er stor: Byudviklingen i 8240 kommer til at flytte stemmer

RisskovLIV

Hvor sætter du dit kryds på tirsdag?

RisskovLIV

Fra badestrand til mudderpøl? - Planer om et stenrev ud for Bellevue Strand bliver mødt med enorm skepsis

RisskovLIV

Ny bokseklub er åbnet i Vejlby-Risskov: Vi tog en tur i ringen