Annonce
Hanne Riis og Mogens Sørensen oplever et stort antal rotter i området omkring Risskov Strandpark.
RisskovLIV

Eldorado for rotter i Risskov: Hanne og Mogens har fanget seks alene i år

Det vrimler med rotter ved Risskov Strandpark og området omkring, mener par, der selv har fanget seks stykker. Aarhus Kommunes rottebekæmpelse er opmærksomme på problemet og vil se nærmere på, om der findes en simpel løsning.

Hanne Riis og Mogens Sørensen sad en dag denne sommer og nød en solskinsstund på terrassen til deres hus på Rolighedsvej, da en rotte pludselig sprang op, stirrede på dem og sprang videre på sin færd.

Den slap væk med livet i behold, men sådan gik det ikke for seks af dens artsfæller. Fire blev taget af dage i fælder, mens to blev nappet af parrets hund Sarah. Trods det indhug i bestanden oplever Mogens og Hanne dog stadig flere og flere skadedyr i området omkring Risskov Strandpark.

- Hele området er plaget. Stationsgade, Badevej, Strandvænget. De vælter ud alle steder, og børnene fandt også en død rotte på legepladsen oppe omkring Bindesbøll Byen, siger Hanne Riis.

Parret ser dem også fare rundt i egen have og melder det til kommunens rottebekæmpelse, som har stillet en rottekasse i det ene hjørne af haven. Men Mogens har også set sig nødsaget til at stille sine egne rottefælder ud.

- Vi har kontaktet rottebekæmpelsen mange gange, og de rykker fint ud. Vi ved godt, at det er lovpligtigt at melde det, men vi kan ikke ringe hver dag, for selvom vi har fanget seks, har vi set mange flere, siger Mogens Sørensen

Hanne Riis tror, det kunne hjælpe på problemerne med skadedyrene at sørge for, at skraldespandene i det rekreative område ikke står åbne.

Eldorado for rotter

For de bor måske meget tæt på. Når Hanne Riis lufter hunden Sarah en spytklat derfra på den anden side af letbaneskinnerne ved Risskov Strandpark, går hunden amok omkring den relativt nyplantede bevoksning. Hun er overbevist om, at det vrimler med skadedyr derinde.

- Der er kommet flere, efter man plantede det, for det er et eldorado for rotter, når der er masser mulighed for, at de kan grave huler og lave rede derinde. Jeg kan mærke det på hunden, når vi kommer forbi, og vi kan jo se, hvordan tårnfalkene står over det buskads hele tiden, siger Hanne Riis.

Aarhus Kommune har plantet bevoksningen nær letbaneskinnerne ved Risskov Strandpark, men Hanne Riis og Mogens Sørensen oplever nu, at det bliver brugt af rotter.

Hun ser skraldespandene i Risskov Strandpark som en anden mulig forklaring på, at skadedyrene har gunstige forhold i området. Det er nemlig ikke alle, der er låg på, så det bliver måske til et slaraffenland for rotter, når besøgende i det rekreative område efterlader skrald og madvarer.

Sidst er der det grønne bådhus , der huser Njordhavkajak, ved vandet nær den ene af skraldespandene, som heller ikke er rottefrit.

- Skraldet fra den skraldespand ligger tit og flyder over det hele, for rotter og måger kan nemt komme til. Dyrene er jo ikke dumme, så når der er mad tæt på, bliver de jo ikke langt derfra, siger Hanne Riis.

Bådhuset, som Njordhavkajak benytter sig af, har også løbende problemer med rottebesøg. 

Rottefest i skabet

Det kan Ronny Buelund, kasserer for Njordhavkajak, bekræfte. Han fortæller, at det er et tilbagevendende problem med besøg fra ubudne gæster i bådhuset.

- Jeg så faktisk en død rotte, da jeg var dernede i dag, men jeg kan ikke sige, om der er flere eller ej, men qua vi ligger ved vandet, og qua det er fugtigt, så er det et problem, siger Ronny Buelund.

Han og havkajakklubbens medlemmer er løbende i kontakt med Aarhus Kommunes rottebekæmpelse, som sætter rottekasser med gift op i eller omkring bådhuset. De er også på sagen nu.

-  Det er en aktiv case, og vi har tidligere haft en regulær rottefest i et af skabene, fordi rotter bed hul på en pose mad. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at undgå dem og sørger for, at vores medlemmer ikke efterlader madrester, men de vil nok leve ved den store skraldespand udenfor, siger Ronny Buelund.

Rotteafdelingen vil nu undersøge, om de åbne skraldespande er en af årsagerne til, at rotterne har gode betingelser.

Rottehunde på vej

Derfor foreslår Hanne Riis også, at man får et låg på samtlige skraldespande i strandparken og slår krattet, hvor hendes hund plejer at fare op, ned.

Den løsning vil Kurt Olesen, ingeniør fra Aarhus Kommunes rotteafdeling, gerne se nærmere på.

- Jeg vil bede vores rottebekæmpere om at vurdere, hvorvidt skraldespandene er overfyldte eller på anden måde kan være årsagen til, at der er rotter. Hvis det er dem, skal vi have gjort noget ved den del, og så må vi kontakte AffaldVarme Aarhus og se, om de kan hjælpe med en løsning, siger Kurt Olesen.

På samme måde vil han ikke udelukke, at det kan blive relevant at slå krattet nær letbaneskinnerne ned.

- Vi har nogle rottehunde, som rottebekæmperne kan tage med, som måske kan trænge ind i krattet. På den måde kan vi få et indtryk af, om det er relevant at fjerne noget bevoksning eller klippe det ned, så man bedre kan bekæmpe rotterne, siger Kurt Olesen.

RisskovLIV

Forfatter udlægger forskellene på Risskov og Vejlby i ny bog: - Om 50 år vil vi se en mur mellem de to områder

RisskovLIV

McDonald's i Risskov er den første af sin slags i Danmark: Men godkendelsen af den nye restaurant skulle først forbi USA

RisskovLIV

Coca-Colas julelastbil kommer til Vejlby-Risskov

RisskovLIV

Om fordomme mellem Vejlby og Risskov

RisskovLIV

Nu får Risskov sit eget apotek

RisskovLIV

Dyster prognose: Trafikken på Lystrupvej vil kun blive værre - og løsningerne er svære at få øje på

RisskovLIV

Søren har en løsning på Lystrupvejs trafikkaos – men hvad forestiller Aarhus Kommune sig?

RisskovLIV

Slusemester Jens Peter redder dagligt Risskov fra oversvømmelse

Der er James Bond, Robin Hood og Pippi Langstrømpe, og så er der hverdagens helte som Jens Peter Petersen, der i al ubemærkethed redder Vejlby Fed fra oversvømmelse på ugentlig basis.

RisskovLIV

Eldorado for rotter i Risskov: Hanne og Mogens har fanget seks alene i år

Hanne Riis og Mogens Sørensen sad en dag denne sommer og nød en solskinsstund på terrassen til deres hus på Rolighedsvej, da en rotte pludselig sprang op, stirrede på dem og sprang videre på sin færd.

RisskovLIV

Vidste du det? Vejlby-Risskov var et skattely frem til 1970

Hvad har Vejlby-Risskov tilfælles med Barbados, Bermuda, De Britiske Jomfruøer, Cypern og Schweiz?

RisskovLIV

Valget er ovre: Sådan stemte Vejlby-Risskov

RisskovLIV

Vejlby-Risskov har talt: Sådan stemte du og din nabo

RisskovLIV

Wich blev den store vinder: Sådan gik det kandidaterne fra Vejlby-Risskov til kommunalvalget

RisskovLIV

Hvad er den vigtigste udfordring at løse i Vejlby-Risskov? - Her giver de lokale kandidater sit bud

RisskovLIV

Polikerleden er stor: Byudviklingen i 8240 kommer til at flytte stemmer

RisskovLIV

Hvor sætter du dit kryds på tirsdag?

RisskovLIV

Fra badestrand til mudderpøl? - Planer om et stenrev ud for Bellevue Strand bliver mødt med enorm skepsis

RisskovLIV

Ny bokseklub er åbnet i Vejlby-Risskov: Vi tog en tur i ringen